Bartın’da Devam Eden Dsi Yatırımı 189 Milyon Lira

Bartın’da Devam Eden Dsi Yatırımı 189 Milyon Lira

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve bazı teşkilat mensuplarıyla birlikte Kozcağız ve Kışla Barajı inşaatlarında incelemelerde bulundu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun iştiraki ile 9 Temmuz 2014 günü temeli atılarak yapımına başlanan Kozcağız Barajı ile Kışla Barajı şantiyelerini ziyaret eden Milletvekili Tunç, baraj inşaatında çalışanlara kolaylıklar diledi.
BARAJLARDA ÇALIŞMALAR HIZLANDI
Milletvekili Tunç, baraj inşaatlarında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Kozcağız, Kışla ve Kirazlıköprü baraj inşaatlarının taahhüt edilen tarihlerde tamamlanması için çalışmaların titizlikle sürdüğünü, Bartın için çok önemli olan bu dev yatırımları Bartın’a kazandırmak için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söyledi.
BARTIN’DA DEVAM EDEN DSİ YATIRIMI 189 MİLYON LİRA
9 Temmuz 2014 günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımı ile temeli atılan Kozcağız Barajının maliyetinin 83 milyon 350 bin lira, Kışla Barajının maliyetinin 29 milyon 750 bin lira, Kirazlıköprü Barajı ikmal inşaatının maliyetinin de 60 milyon 150 bin lira olduğunu belirten Milletvekili Tunç, Arıt Çayı ve yan dereleri 2. kısım taşkın koruma tesislerinin maliyetinin 1,9 milyon lira, Gecen Köyü Aygır Deresi Taşkın Koruma tesislerinin 9.2 milyon lira, Gökcekıran Köyü Büyükdere taşkın koruma tesislerinin maliyetinin 2,9 milyon lira, Zafer Köyü Kumluca Çayı 2. Kısım taşkın koruma tesislerinin maliyetinin 1,8 milyon lira olduğunu ve Bartın’da şu anda yapımı devam eden DSİ yatırımlarının tutarının 189 milyon lira olduğunu söyledi.