Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Dünya

Barzani'den Kerkük açıklaması

Barzani, Kerkük'teki hezimetin ardından yaptığı ilk açıklamada "Gereken yapılacaktır" dedi.

Yayınlanma:
Barzani'den Kerkük açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerde Peşmerge’nin “ani geri çekilişi” hakkında yazılı açıklama yayımladı. Kerkük’te geri çekilmelerine rağmen, “kazanımlarını korumak” için çalışacaklarını söyledi.

Barzani, Merkezi Irak yönetimi ve Haşdi Şabi’nin Kerkük’ü alması hakkında “Tarih boyunca Kürdistan halkının hakları çiğnenerek, zulme maruz kaldılar. Kürdistan halkı tarih boyunca kendi kimliğini korumak adına katliam ve soykırımlara uğradı. Kürdistan halkı bilsin ki gereken yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

“Kerkük’te yaşananlar, Kürdistan’daki bazı siyasi tarafların ve şahısların verdiği kararlardan dolayı yaşandı. Tek taraflı hareket etme durumu, Peşmergelerin topyekün geri çekilmesine sebep oldu. Bu geri çekilme de karşılıklı bilgilendirme çerçevesinde gerçekleşti. Erbil ve Bağdat arasındaki temas hattı, Musul’u DEAŞ’tan kurtarma operasyonundan önceki sınıra geri döndü” diyen Barzani, bölgede Kürtlerin iç çekişmesi nedeniyle Kerkük’ü teslim ettikleri iddiasını doğrular nitelikte bir cümle de kurdu.

İLGİLİ HABER İsrail Gazze’nin Kuzeyine Yapılan Yardımları Koordine Eden Kişiyi Öldürdü
Barzani, Kerkük'teki hezimetin ardından yaptığı ilk açıklamada "Gereken yapılacaktır" dedi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Pazar gecesi Irak ordusu, federal polis güçleri ve Haşdi Şabi tarafından başlatılan operasyon sonucunda Kerkük kent merkezinin tamamında kontrolün sağlandığı belirtilmişti.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler