Barzani IŞİD için Ankara'da

Barzani IŞİD için Ankara'da

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine, Irak'ta yaşanan krizden çıkış yolunu görüşmek için Ankara'ya geldi. Saat 09.00 civarında Dışişleri Bakanlığı konutuna gelen Barzani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşüyor. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin oğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani de saat 10.15'te Dışişleri Konutu'na geldi.

Erdoğan ile Barzani görüşmesinin de 11.00'de Başbakanlık Resmi Konutu'nda olması bekleniyor.

ERDOĞAN İLE IŞİD'İ GÖRÜŞECEK

4 gün önce bölgesel yönetim hükümetini kuran Barzani'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin Musul'u ele geçirmesi ardından Irak'a yaşanan yeni gelişmeleri, bağımsızlık, referandum, konferadalizm seçeneklerini konuşacağı öğrenildi.

Maliki'in içinde yer alacağı hiç bir seçeneğe sıcak bakmayacakları Ankara'ya da ileteceği öğrenilen Barzani'nin, IŞİD sorunun siyasi yollarla çözüleceğini ileteceği belirtiliyor.

"KÜRT HALKI KENDİ KADERİNİ TAYİN EDECEK"

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, ülkede yaşananların ardından "Artık Kürt halkının geleceğini tayin etme vakti geldi" demiş ancak 'bağımsızlık' kelimesini kullanmamaya özen göstermişti.

Irak'ın artık bir arada kalabilmesinin güç olduğunu söyleyen Barzani, "Çünkü şu an tecrübe ettiğimiz şey bize bu şekilde devam edemeyeceğimizi gösteriyor. Bugünkü Irak, bildiğimiz ve yaşadığımız iki hafta önceki Irak'tan artık farklı" dedi.