Başak Traktör Bursa Tarım Fuarı’nda

Başak Traktör Bursa Tarım Fuarı’nda

Sanko Holding’in tarım makineleri sektöründeki şirketi Başak Traktör, Bursa Tarım Fuarı’nda, kuruluşunun 100. yılında yeni bahçe serisi traktörleri ve yenilenen yüzüyle Türk tarımına hizmet yolunda yepyeni başaklar açtı.
Başak Traktör Pazarlama Müdürü Levent Karaağaç, 1914 yılından bu yana Türkiye’de bereketi simgeleyen Başak Traktör’ün, 2012 yılı Mayıs ayında Sanko bünyesine geçtiğini anımsattı. Bursa Tarım Fuarı’nın ilgi çeken stantları arasında bulunan Başak Traktör’ün bu yıl 100. yılını kutladığını anımsatan Karaağaç, “Sanko mühendisliğinin usta ellerinden geçen Başak Traktörler yeni görünümü ve modelleri ile Türkiye çiftçisinin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor” dedi. Çiftçi günleri ve tanıtımlarına katılarak, “Türkiye için Türkiye’de üretilen” Başak Traktörleri çiftçiye anlattıklarını kaydeden Karaağaç, şöyle devam etti:
“Yıllardır doğru markaları bünyesine katarak büyüyen Sanko Holding, 1914 yılından bu yana Türk çiftçisinin yanında olan Başak Traktörleri ülkemizde hak ettiği yere taşımayı hedefliyor. Yüzde 100 yerli Başak markasının alınmasının ardından ciddi bir Ar-Ge çalışması yapan Sanko Holding, uzun uğraşların ardından yenilenen yüzüyle tarlalarda yeni başaklar açtıracak traktörlerini çiftçilerin ayağına getiriyor. Başak Traktör gelişen ülke ekonomisinde etkisi artan tarım sektöründeki mekanizasyon ihtiyacını karşılamak üzere traktör satış ve satış sonrası teşkilatını genişleterek büyümek hedefinde her geçen gün ekibini ve ürün gamını güçlendirmektedir.”
‘BAŞAK PLUS’ VE YÜKSEK BEYGİR ‘BE’ SERİSİ
Arifiye Sakarya’da bulunan fabrikasında 280 bin metrekare açık alan içinde 35 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan Başak Traktör’ün yıllık üretim kapasitesinin 10 bin adet olduğunu vurgulayan Karaağaç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Traktörün ana parçaları olan motor, şanzıman ve hidrolik donanım ana parçalarını da üretiyoruz. Başak Traktör, ‘Plus’ ve ‘BE’ serisi traktörleri ile 2x4 ve 4x4 çekişli, kabinli ve klimalı farklı ve ergonomik modelleriyle üretim yapmaktadır. Başak Traktör Plus serisi, Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen geniş iç hacimli yeni tip kabini ve operatör konforunu ön planda tutan tasarımı, gelişmiş havalandırma sistemi, modern gösterge paneli ve ergonomik kumanda kolları ile operatör rahatlığını üst seviyede tutmaktadır. Plus serisi, 47 beygir ile 90 beygir gücü aralığında 8 ana model ile çiftçilerimizin kullanımına sunulmaktadır. Ayrıca yeni ‘BE’ serisi traktörleri ile orta, büyük çiftçiyi hedefleyen Başak Traktör; 72, 78 ve 88 beygir gücünde 3 ana model traktörleri ile çiftçimizin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için ürün sunmaktadır. Az yakıt tüketimi sayesinde ekonomik kullanım sağlayan, az bakım gerektiren, yüzde 100 yerli traktörleri ile Başak Traktör 1914 yılından beri çiftçimizin hizmetinde ve onun gelişmesi ve güçlenmesi için yanındadır.”
Başak Traktör’ün, yeni bahçe serisi ve yeni 80-90 beygir traktörleri ile ürün segmentini genişlettiğine dikkati çeken Karaağaç, sözlerini şöyle tamamladı:
“2013 yılında düzenlenen Bursa Tarım Fuarı’nda ilk olarak tanıttığımız yeni bahçe serisi traktörlerinin satışına başladık. Ayrıca kendi mühendislerimiz tarafından Türk çiftçisinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik olarak geliştirilen ekonomik yakıt tüketimli ve verimli yeni ürünler 2080S ve 2090S traktörleri ile orta-büyük çiftçilerin ihtiyacı olan 80-90 beygir segmentinde 24+24 vitesli, geniş görüş açısına ve konforlu kullanımıyla Türkiye çiftçisinin beğenisine sunuyoruz.”
Bu arada, Başak Traktör standına gelen çiftçilere, teknik elemanlar tarafından traktörler detaylı olarak tanıtılıyor.