Başbakan Binali Yıldırım açıklama yapıyor

Başbakan Binali Yıldırım açıklama yapıyor

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu sonrası değerlendirmelerde bulunuyor.

Konuşmasından satır başları
-Bu sabah resmi konuttan sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile bir araya geldik. 15 Temmuz'da başlattığımız dayanışma ve işbirliğini devam ettiriyoruz. Bu birlik ve beraberlik ruhunu devam ettirmek, ülkemizin terörle mücadelesinde iç ve dış sorunlarını aşmasında beraber haraket etmek ülkemize büyük katkı sağlar.

SURİYE'DE YENİ BİR SAYFA AÇILMALI
-Türkiye'nin duruşu çok nettir. Suriye enerjisini günden güne kaybediyor. Milyonlarca masum ülkesini terk etmek zorunda kaldık. 500 bin insan civarında masum kişi anlamsız iç savaşta hayatını kaybetti. Suriye'de akan kanın durması bizim için esastır. Bu bağlamda bizim önemle üzerinde durduğumuz konu Suriye'nin bölünmemesi. Toprak bütünlüğünün korunması. Suriye'nin toprak bütünlüğü korunmalı. Kucaklayıcı ve kapsayıcı bir yönetim oluşturulması ve bu husumetler ortadan kaldırılmalı.Yeni bir sayfa açılmalı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ GECESİ
-15 Temmuz darbe girişimi sonrası parlemento bombalanmasına rağmen bir gün bile kapalı kalmadı.15 Temmuz sonrası hayatın hızlı bir şekilde normalleşmesini ele aldık. Ekonominin etkilenmemesi için tedbirler aldık.

TERÖRLE MÜCADELE
Bölge insanının terör örgütünden beklentisi yok.Vatandaşlarımız bizi bunlardan kurtarın diyor.Türkiye'nin önünde güzel günler var.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
Temel konularda iktidar muhalefet ayrımı yapmayacağız.Kısmi de olsa bazı maddeleri değiştirmiş olacağız.