BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DENİZLİ’DE

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DENİZLİ’DE

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Milletin davasını güdenler milletten kaçmazlar. Biz her zaman bu milletin emrinde olacağız. Paralel çeteyle iş tutanlarla bizi durdurmaya kalktılar" dedi.
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Denizli 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongreye Davutoğlu’nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Hasan Güngör Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kongrede güvenlik önlemlerinin üst düzeyde alındığı görüldü. Salona ‘Ustanın çırakları, Hoca’nın talebeleri, Asım’ın nesli, Dindar gençliğiz’, ‘Zalime karşı elif gibi dimdik durur, Allah’a karşı vav gibi eğiliriz’, ‘Davanız davamızdır’ gibi pankartların asılması dikkat çekti. Kongreye gelenler salona sığmayınca kapalı spor salonunun dışına dev ekranlar kuruldu. Binlerce vatandaş kongreyi dışarıdan dinledi. Afyonkarahisar programının ardından hava muhalefeti nedeniyle karayolu ile Denizli’ye gelen Başbakan Davutoğlu, dışarıda bekleyen partililere de kısa bir konuşma yaptı.
Daha sonra büyük alkışlar arasında salona giren Davutoğlu’na eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti. Kürsüye gelerek bir süre partilileri selamlayan Başbakan Davutoğlu, daha sonra kendisine ayrılan yere oturdu. AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin konuşmasının ardından kürsüye gelen Davutoğlu, ilçeleri selamlayarak konuşmasına başladı. Davutoğlu, "Denizli’nin sembolü horoz. Denizli güneşi haber eder. Sizler AK Parti güneşinin habercisisiniz. Denizli hep bize sahip çıktı. Denizli’den Allah razı olsun. İzmir’den bir yiğit çıktı. Hasan Tahsin. Müftü Ahmet Hulusi Efendi de Denizli’den çıktı. Fetva okudu. İşgalde cihat farz-ı ayndır’ dedi. 1 Ağustos’ta da AK Parti yiğitleri yola çıktı. Madem ki hazine boşaltıldı. Savunma sanayinde mecalimiz kalmadı. Esnaflar bitik. Bu millete durmak yakışmaz dedi o yiğitler. İstiklal mücadelesini başlatmak lazım dediler. Eldeki son imkanlarla yola çıktılar. Dedelerimiz nasıl aşkla çalıştılarsa bizler de öyle çalışacağız" dedi.
7 Haziran’da tarihi destek vermelerini isteyen Davutoğlu, "En az yüzde 60 istiyoruz. Biz böyle bir aşkla yola çıktık. Ancak bizi engellemek için de yola çıktılar. 2004’te genç subaylar rahatsız dediler. 2007’de e muhtıra verdiler. Bizi durdurabildiler mi? Bizi durduramazlar. Biz yolumuzdan dönmeyiz. Baktılar durmuyoruz. 2013’te Gezi olaylarını başlattılar. En iyi ekonomik verilere ulaşmışken hem de. 17-25 Aralık’ta paralel çeteyle durdurmaya kalktılar. Milletin hayrıyla yola çıkan çete içerideki işbirlikçileri ile bize darbe yapmaya kalktılar. O dönemin başbakanı dedikleri Recep Tayyip Erdoğan şimdi Cumhurbaşkanı oldu" diye konuştu.
Paralel çetenin başka partiler için oy istediğini kaydeden Davutoğlu, "AK Parti’ye oy vermeyin dediler. Muhalefeti desteklediler. Tek tek gelmeyin. Hepiniz birden gelin. Tek tek geldikleri zaman zaferin tadı olmaz. Hepsi birden gelsinler.Bunu yaptılar. Çatı aday çıkardılar. Karşılarında tek adayla yola çıktı. Sonuç olarak milletin adamı Tayyip Erdoğan paralelin desteklediği adayı ezdi geçti" dedi.
Muhalefeti de eleştiren Davutoğlu, "CHP sürekli kongre yapar. Biz ise olağanüstü kongremizi vefa kongresi olarak yaptık. Bu büyük davanın sorumluluğu bana düştü. Her yere gitmeye çalışıyoruz. Çünkü bizim için milletten kaçmak yok. Millet davasını güdenler milletten kaçmazlar. Biz de millete gittik. Peki diğerleri ne yaptı? 1 yılda bu kadar ile gittiler mi? Bizim farkımız bu. Biz ülkenin her yerine gideriz. Nakış nakış kardeşlik dokuruz. Biz buyuz. Filistin’e selam edelim. Mazlum milletlerin tümüne selam olsun. Zalime karşı elif gibi dimdik duracağız. Zalimlerin maskesini indireceğiz. Bu kadar heyecanın neticesini 7 Haziran’da göreceğiz. 12 yılda 9 milyar dolarlık yatırım yaptık. Denizli’ye hep hayran kaldık. Denizli’ye yeni bir istikbal çizmenin zamanıdır. İzmir ve İç Anadolu ile bağlantı noktası olan Denizli’de hastane yapacağız. Denizli’yi ihya edeceğiz. Merkez şehir haline geleceğiz. Denizli’ye yakışır kütüphane 4 milyon TL’lik kütüphane yapacağız. Denizlispor için de bir stat yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.