Başbakan Davutoğlu Kooperatiflerle Ankara’da Buluşacak

Başbakan Davutoğlu Kooperatiflerle Ankara’da Buluşacak

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği’nce 14 Ocak tarihinde Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Sarayı’nda esnaf ve sanatkarların sorunlarının ele alınacağı bir toplantı düzenlenecek.
Toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin yan ısıra Sivas’tan Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil ile yönetim kurulu üyeleri de iştirak edecek.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, “Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB)’nce 14 Ocak 2015 tarihinde saat 10.00’da Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin yanısıra Türkiye genelinde bulunan 32 bölge birliği ve 1039 kooperatifin başkan ve yöneticilerinin de katılacağı geniş kapsamlı bir toplantı düzenlenecek. Toplantıya bizde Sivas Bölge Birliği ve kooperatif yönetim kurulu üyelerimizle birlikte tam kadro katılacağız. Türkiye genelinde sağladığı düşük faizli krediler ile her geçen gün büyüyen kooperatifler 2002 yılından itibaren 1 milyon 17 bin esnaf ve sanatkara 40 katrilyon civarında bir plasman kullandırmıştır. Bu rakamlar esnaf kredi ve kefalet kooperatiflerinin gücünü bir kez daha gösteriyor. 14 Ocak tarihinde yapılacak olan toplantıya yaklaşık 6 bin civarında katılımın olması bekleniyor. Başbakanımız, Başbakan yardımcımız ve Gümrük Ticaret Bakanımızın önemli müjdelerini beklediğimiz toplantı da önemli yenilik ve kararların da açıklanmasını bekliyoruz.” dedi.