Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Ankara

Başbakan Davutoğlu, Yaralı İl Emniyet Müdürü Ürker’i Ziyaret Etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanan Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in durumunun gayet iyi olduğunu ve olayı gerçekleştiren teröristlerin cezalarının bir, iki saat içerisinde kesildiğini belirterek,...

Yayınlanma:
Başbakan Davutoğlu, Yaralı İl Emniyet Müdürü Ürker’i Ziyaret Etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanan Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in durumunun gayet iyi olduğunu ve olayı gerçekleştiren teröristlerin cezalarının bir, iki saat içerisinde kesildiğini belirterek, “Bu zor şartlarda görevlerini yerine getiren bütün emniyet görevlilerimize, emniyet teşkilatımızın bütün mensuplarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün mensuplarına, Jandarmamıza bu zor şartlarda yaptıkları fedakarlıktan dolayı milletimiz adına teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve beraberindeki Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanarak ambulans uçakla Ankara’ya getirilerek tedavi altına alınan Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’i ziyaret etti.
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Bingöl İl Emniyet Müdürü Ürker’i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başbakan Davutoğlu, hastaneden ayrılışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Dün akşam alçakça bir saldırının söz konusu olduğunu dile getiren Davutoğlu, iki kahraman güvenlik görevlisinin şehit olduğunu belirterek, şehit polis memurlarına Allah’tan rahmet diledi.
“TERÖRİSTLERİN CEZALARI İKİ SAAT İÇERİSİNDE KESİLDİ”
Gece boyunca İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte bütün gelişmeleri bizzat takip ettiklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Olayın olduğu andan itibaren gerekli talimatlar verildi ve bu işin failleri konumundaki teröristler bir iki saat içerisinde cezalandırıldılar. Gerekli bütün tedbirler alındı. Her şeyden önce şehit güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine taziyelerimizi sunuyorum. Hepsi kahramanca vazifelerini yaparken kimi şehit düştü kimisi diğer iki kardeşimizde yaralı” dedi.
Ürker’i ziyaret ettiklerini ve ailesi ile görüştüklerini kaydeden Davutoğlu, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in emniyet camiasında çok sevilen ve görevini yapmak için her türlü fedakarlığı üstlenen kahraman birisi olduğunu sözlerine ekledi.
“ALINLARINDAN ÖPÜYORUM”
Davutoğlu, şartlar zor olmasına rağmen sırf Bingöl halkına ve esnafına güven verebilmek, onların yanında olduğunu hissettirebilmek için dün akşam esnafı ziyaret ederken bu alçakça saldırıya maruz kaldıklarını ifade etti. Atalay Ürker’in bu kahramanlığının hiç unutulmayacağını dile getiren Davutoğlu, “En zor şartlar altında bile halkın yanında olmaya çalışan emniyet görevlilerimizin bu davranışı en çokta bölge halkının kalbinde yer edecektir. Eşi Yüksel hanımla görüştük. Kahraman bir hanımefendi. Eşinin vazifesinin şuurunda. Şunu tabi olaya çok üzüldük ama en azından bizi teselli eden husus gece boyu bütün milletimizin duasını alan kahramanlığı takdir gören Atalay beyin şuan ki durumu gayet iyi. Doktorlarımızdan bilgi aldık. Şuuru yerinde. Şuanda kısmi ve sınırlı müdahalede bulunuyor kendisine. Operasyon ihtiyacı olmadığını doktorlar bize söyledi. Ancak yara yerinin ilk müdahalede son derece başarılı olduğu için yara yerinin temizlenmesi yerinde bir müdahale bulundular şuanda. Eşiyle daha önce görüştük. Bilinci yerinde. İnşallah kısa zamanda sağlığına tamamıyla kavuşur. Bizde yakından takip edeceğiz. Doktorlarımız her türlü tedbiri almış ve bundan sonrada gereken yapılacak. Şehitlerimizin ailelerine taziyelerimi tekrar sunuyorum. Bu zor şartlarda görevlerini yerine getiren bütün emniyet görevlilerimize, emniyet teşkilatımızın bütün mensuplarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün mensuplarına, Jandarmamıza bu zor şartlarda yaptıkları fedakarlıktan dolayı milletimiz adına teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Eminim bölge halkı da bu fedakarlıkları vatandaşlarımız hem takdir edecektir hem de bu fedakarlıklar üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği teminat altına alınacaktır. Bütün emniyet teşkilatına geçmiş olsun diyorum ve her birini alınlarından öperek bu kutsal vazifelerinde kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler