Başbakan Erdoğan patlamadan son anda kurtuldu

Başbakan Erdoğan patlamadan son anda kurtuldu

Şanlıurfa'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretlerini takip eden Ceylanpınar Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla'ya ilçeye dönüşünde bombalı saldırı düzenlenip, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Şoförü ve korumasının hafif yaralandığı saldırıdan yara almadan kurtulan Başkan Atilla, "İlçe girişinde kör bir noktada park halindeki bomba yüklü bir otomobilde patlama meydana geldi. 2 yaralımız var ama durumları hafif. Ben bu saldırıyı PKK'lıların yapmış olabileceğinden şüpheleniyorum" dedi.

Ceylanpınar İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyaretini takip etti. Başkan Atilla, Başbakan'ın kentten ayrılmasından sonra beraberinde şoförü ve koruması ile Ceylanpınar'a dönmek üzere yola çıktı. Saat 23.40'ta ilçe girişine 500 metre mesafede başkanın içinde bulunduğu otomobil seyir halindeyken, karayolu üzerindeki bomba yüklü bir otomobilde patlama meydana geldi. Ardından başka bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar olay yerinden kaçtı. Koruma ve şoförün hafif şekilde yaralandığı saldırıdan Başkan Atilla yara almadan kurtuldu.

Başkan Atilla'nın haber vermesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Bölge güvenlik kordonu altına alınıp saldırganların yakalanması için çalışma başlatılırken, Başkan Menderes Atilla saldırısının siyasi amaçla yapıldığını öne sürdü. Olayı anlatan Başkan Atilla, "Başbakan'ın mitinginden dönerken ilçe girişindeki kör bir noktada park halindeki bomba yüklü bir otomobilde patlama oldu. Oradan çıkmaya çalışırken, bir başka araçtan uzun namlulu silahla bize doğru ateş açıldı. Bir kaç el ateş açıldıktan sonra içinde saldırganların bulunduğu araç bölgeden uzaklaştı. 2 yaralımız var ama durumları hafif. Ben bu saldırıyı PKK'lıların yapmış olduğundan şüpheleniyorum" dedi.

Ceylanpınar'da 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını Ak Parti adayı Menderes Atilla, BDP'den almıştı. Seçimlerden sonra 1 hafta boyunca ilçede bazı olaylar yaşanmıştı.

BAŞKAN ATİLLA: KİMSEDEN KORKMUYORUM

Aracına düzenlenen saldırıyı yara almadan atlatan Ceylanpınar Belediye Başkanı AK Partili Menderes Atilla’yı Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili Abdulkerim Gök.Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü ziyaret etti.

Patlamanın meydana geldiği Viranşehir Caddesi üzerinde incelemede bulunan Vali İzzettin Küçük, olay yerinde toplananların yanına giderek bu saldırıya yapanların en kısa sürede yakalanacağını söyledi. Daha sonra Aydınlık Mahallesinde konutu bulunan Belediye Başkanı Atilla’yı ziyaret eden Vali Küçük, saldırı ile ilgili bilgi aldı.

Düzenlenen bombalı saldırıdan dolayı korkmadığını belirten Belediye Başkanı Menderes Atilla, "Allah’ın verdiği canı, yalnız Allah alır. Bu anlamda biz kimseden korkmuyoruz. Bu saldırıyı yapanlar halka hesap verecektir" diye konuştu.

Başkanın aracına yönelik gerçekleşen bombalı saldırının ardından yakınları konutuna giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Öte yandan saldırının meydana geldiği olay yerinde ise 2 resmi araç ile park halindeki bir kişiye ait otomobil ile işyerlerinde hasar oluştu. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştirenlerin ve bombanın cinsini belirlemek için çalışmaları devam ederken, saldırından 2 dakika öncesinde içersinde 40 polisin bulunduğu minibüsün patlamadan önce aynı güzergahtan geçtiği ifade edildi.