Başbakan: Gül ile Köşk için son bir görüşmemiz olacak

Başbakan: Gül ile Köşk için son bir görüşmemiz olacak

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin İl Başkanları toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanlığı için son bir istişare yapacağız." dedi.


"ARAMIZDAN BİRİNİ ÖLÜME DEĞİL, SADECE CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA UĞURLAYACAĞIZ"

Gazetecilerin sorularını cevaplamadan önce İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Aramızdan birini ölüme değil sadece cumhurbaşkanlığı makamına uğurlayacağız. Son derece hassas imtihandan geçiyoruz. İsimler bu dava içinde ehemmiyeti en düşük unsurdur." dedi.

"HERKES GÖÇÜP GİTTİ KALICI OLAN..."

Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal, Adnan Menderes, Turgut Özal, geldiler mücadele ettiler, göçüp gittiler. Baki kalan dava oldu, Türkiye Cumhuriyeti oldu ve milletimiz oldu. daha nice isimler gelecek, göçüp gidecek." diye konuştu.

"DAVA ŞUURU DEĞİŞMEYECEK"

Başbakan, "Allah’ın izniyle bu millet de bu ülke de var olmaya bu şanlı bayrak dalgalanmaya devam edecek. Yine hatırlatmak isterim ki, aramızdan birini ölüme değil sadece ve sadece cumhurbaşkanlığı makamına uğurlayacağız. Görev değişecek yetki değişecek dava şuuru değişmeyecek. Kim ki isimleri tartışırsa partimize teşkilatımıza değil bu büyük kadim davaya haksızlık eder. İsimler de rütbeler de makamlar da mevkiler de bu dava içinde hareket içinde ehemmiyeti en düşük olan unsurlardır." ifadelerini kullandı.