Başbakan talimatı verdi

Başbakan talimatı verdi

Başbakanlık koltuğuna oturduktan sonra önce partisinin il kongreleri, ardından 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri için Türkiye'yi karış karış dolaşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin seçim zaferi sonrası dinlenmeye çekildi.

BAŞBAKAN TATİLDE

Başbakanlığı boyunca çok sayıda yorucu yurtdışı sehayatine de çıkan Davutoğlu'nun, pazartesi gününe kadar ailesiyle birlikte tatil yapacağı öğrenildi. Davutoğlu'nun nerede tatil yaptığı bilinmiyor. Ancak Başbakan'ın terörle mücadelede yaşanan son gelişmeleri tatilde de günlük olarak takip ederken 1 Kasım vaatlerinin takvimlendirilmesi üzerinde çalışma talimatı verdi.

Davutoğlu ve ekibi, beyannamede yer alan ancak içinin doldurulması gereken 4 konu, demokratikleşme, şeffaflık, etkin yönetim, ve Ak Parti algısı konularında hummalı bir çalışma yürütüyor. Hükümet kurulunca, bu konularda sürpriz adımlar görebiliriz. 
DÖRT BAŞLIKTA SÜRPRİZLER GELEBİLİR

"...Davutoğlu başkanlığında sıcağı sıcağına gerçekleştirilen strateji toplantısında neyin, ne zaman yapılacağı konuşuldu. Başbakan, 1 Kasım vaatlerinin takvimlendirilmesi üzerinde çalışma talimatı verdi. Şimdi öncelik sıralaması yapılıyor. Yasa gerektirenler, kararname gerektirenler için yol haritası çiziliyor.

AK Parti vaatlerinin arkasında. Özellikle çalışanlara, emeklilere ve gençlere dönük ekonomik vaatler firesiz gerçekleştirilecek. Bunlar seçim beyannamesindeki somut başlıklar. 1 Kasım sonrasındaki AK Parti iktidarı ve siyaseten topluma vereceği mesajlar açısından bu başlıklardan çok daha önemli olanlar var. Beyannamede lafzi olarak yer alan, ancak içinin doldurulması gereken dört ana konu demokratikleşme, şeffaflık, etkin yönetim ve kamuoyunun AK Parti ve siyaset tarzına ilişkin algısı.

Davutoğlu ve ekibinin asıl bu başlıklar konusunda hummalı bir çalışma yürüttüğünü öğrendik. Hükümet kurulur kurulmaz, bu konularda, özellikle şeffaflık ve siyasi etik meselesinde sürpriz bazı adımlar görebiliriz.