Başbakan uyardı: Tehlike bitmiş değil

Başbakan uyardı: Tehlike bitmiş değil

Başbakan Yıldırım, darbe girişimi sırasında bombalanan ve 50 polisin şehit olduğu Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti. Cuma namazını da burada güvenlik güçleriyle birlikte kılan Yıldırım, ardından bir açıklama yaptı. Yıldırım, şehitlere minnettar olduklarını ifade ederek, "Onlar Türk milletinin kalbinde taht kurmuştur. Hain darbe girişiminin bertaraf edilmesi, onların bu kahramanlıkları sayesinde gerçek olmuştur. Hepsinin alnından teker teker öpüyorum. Onlar bizim yiğitlerimizdir. Türkiye’nin bekası için canlarını ortaya koyan yiğitlerdir" dedi.

"TEHLİKE BİTMİŞ DEĞİLDİR"

Darbe girişimiyle ilgili uyarılarda bulunan Başbakan, "Tehlike bitmiş değildir, vatandaşımız tedirgin olmasın. Hayat normal seyrine girmiştir ancak rehavete mahal yok. Uyanık olacağız. Zayıf ihtimal de olsa bu gibi intikamlarla harekete geçilmesi mümkün olabilir. Başka kalkışma planları için fırsat kollayanlar olabilir" diye konuştu. Vatandaşların meydanlardan ayrılmaması gerektiğini ifade eden Yıldırım, dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini de belirterek, "İtibar edeceğimiz şey resmi görevlilerin açıklamaları. Bunlar valilerimiz, bakanlarımız, bizim açıklamalarımız ve Sayın Cumhurbaşkanının yapacağı açıklamalardır" ifadelerini kullandı.

ABD’YE ’DELİL’ ELEŞTİRİSİ

Başbakan, terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in iadesi için ‘delil’ isteyen ABD yönetimini de eleştirerek, "Delil delil diye ipe un serenlere şunu söylüyorum. Bundan daha büyük delil var mı kardeşim (arkasındaki bombalanmış binayı göstererek). Kendi halkını tarayan, uçaklarla bomba yağdıran bu ölüm makinelerinin arkasında artık durmaktan vazgeçin" dedi.

BİLGİ NE ZAMAN GELDİ ?


Başbakan Binali Yıldırım’a, darbe girişimi bilgisinin kendisine ne zaman geldiği sorusunu da yanıtladı. İstihbarat zafiyeti olduğunu kaydeden Yıldırım, "Bu darbeyi 15 dakika sonra yakın korumalarımızdan, vatandaşlardan, eşimizden dostumuzdan öğrendik. Bunların şu anda önemi yok. Önemi olan şey biz tehdit olmaması için ne lazımsa onu yapıyoruz. Bu olayın yaşanmasında meydana gelen kurumsal veya kişisel zafiyet varsa bunlara da bakılacak. Bunların da çalışmaları yapılıyor. Acil konumuz en ufak binde bir bile ihtimali ortadan kaldırmak, milletin rahat uyku uyumasını sağlamak" diye konuştu.