Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: “herkesi Aklını Başına Almaya Davet Ediyorum”

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: “herkesi Aklını Başına Almaya Davet Ediyorum”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kobani protestolarıyla ilgili olarak, “Herkesi muktedir davranmaya, aklını başına almaya davet ediyorum” dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, resmi temaslarda bulunmak ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) bazı projelerinin açılışına katılmak üzere Makedonya’nın başkenti Üsküp’e geldi. Çözüm sürecine de değinen Kurtulmuş, "Bu süreçte herkesi muktedir davranmaya, aklını başına almaya davet ediyorum" dedi.
Resmi temaslar kapsamında Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan Numan Kurtulmuş çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu. Son günlerde yaşanan olaylarda herkesin aklını başına alması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bunu herkesin takdir etmesi lazım. Türkiye’nin sınırları dışında gelişen herhangi bir olayı, evet son derece müntesip olaylar gerçekleşiyor özellikle Kobani bölgesinde. Bunun hassasiyetinin farkındayız. Bunun Türkiye’ye ve bölgeye yapacağı etkilerin farkındayız. Ama Türkiye’nin dışında olan bir gelişmeyi bahane ederek hiç kimsenin Türkiye’deki bu barış ve istikrar ortamını bozmaya hakkı yoktur. Daha da ötesi Türkiye’nin silahların ilanihaye toprağa gömülmesi için, Türkiye’de tamamıyla barışın sağlanması için atılmış olan bu adımları kimsenin boşa çıkarmaya hakkı yoktur. Dolayısıyla ben herkesi muktedir davranmaya, aklını başına almaya davet ediyorum. Çünkü bu tarihi bir sorumluluktur, herkes için tarihi bir sorumluluktur. İnşallah Türkiye çok kısa süre içinde şu anda içine sokulmaya çalışıldığı ortamdan kurtulacaktır ve yoluna devam edecektir. Bunu yaparken de Allah korusun Türkiye’de halkın içinde bir takım huzursuzlukları çıkarmak, halkın içinde bir takım çatışma ortamlarını oluşturmak kimseye fayda sağlamaz. Bu anlamda evet devlet kamu otoritesini test etmek bakımından üzerine düşen her şeyi yapacaktır."