Başbakan'a hakarete beraat!

Başbakan'a hakarete beraat!

Eskişehir’de 1 Haziran 2013 tarihinde gezi parkı eylemleri sırasında Ak Parti il binasına yürüyenlerin arasında bulunan o tarihte CHP’li İl Genel Meclisi üyesi olan Erdal Şanlı ’Tayip mezara, halk ikdidara’ yazılı dövizi taşıdı.

Şanlı’nın elindeki dövizle çekilen fotoğrafı bazı yerel gazetelerde yayınlanınca Ak Parti üyesi olduğu belirtilen Necmettin Oğur savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şanlı hakkında 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde ’Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve başbakana hakaret’ suçundan dava açıldı. 3 yıla kadar hapsi istenen Erdal Şanlı, 30 Mart seçimlerinde adaylığını koyduğu Eskişehir’in Han ilçesine CHP’den belediye başkanı seçildi.

Eskişehir 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya tutuksuz sanık Erdal Şanlı katılmadı. Şanlı’nın avukatı Emre Genç savunmasında müvekkili Erdal Şanlı’nın yürüyüş sırasında yerde bulduğu bir dövizi kısa süreyle tuttuğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Başbakan’a hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, kamu güvenliğini tehlikeye düşürmeden dava açılmış olsa da suçun unsurları oluşmamıştır. Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik bulunmamaktadır. Kamu güvenliğini de tehlikeye düşürmemiştir. Orada olan bir protesto gösterisine siyesi kimliği nedeniyle destek vermek amacıyla gitmiştir. Ve olay yerindeki bir pankartı tutmuştur. Protesto amaçlı gösterilerde bulunmuştur. Belirtildiği gibi halkı peşine takarak yürütmemiştir. Olaylar güvenlik kameralarında da mevcuttur. Bu nedenle beraatına karar verilmesini talep ediyoruz."

Eskişehir 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Ali Bağbozan, sanık Erdal Şanlı’nın hareketinin protesto kapsamında ve halkla birlikte yapıldığını belirterek beraatine karar verdi.