Başbakan'a Musul sorusu

Başbakan'a Musul sorusu

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’un büyük bölümünde kontrolü ele geçirdiğine dair açıklamalar, Ankara’yı hareketlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musul'da IŞİD tarafından ele geçirilen termik santral ve buradaki Türk tır şoförlerinin durumuna ilişkin, "Sağlıklı bilgileri aldıktan sonra değerlendirmesini yapacağız" dedi.

"SİZ NE BİLİYORSANIZ O"


Başbakan Erdoğan, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin Musul'da IŞİD tarafından ele geçirilen termik santral ve buradaki Türk TIR şoförlerinin durumuna ilişkin, kendisine ulaşan bilgileri sorması üzerine, "Şu anda nihai bilgiyi tamamiyle almış değilim. Sizdeki bilgilerin benzeri bilgiler bende de mevcuttur. Sağlıklı bilgileri aldıktan sonra değerlendirmesini yapacağız" dedi.

Sırbistan’da olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da gelişmelerle ilgili Ankara’daki Irak masası ile Bağdat Büyükelçiliği ve Musul Başkonsolosluğu’ndan sürekli bilgi aldı.

TIR Şoförleri Derneği Başkanı Çetin Ünlü ise şoförlerin IŞİD tarafından alıkonulduğunu ancak durumlarının iyi olduğunu söyledi. Dışişleri kaynakları Türk TIR şoförlerinin akıbetinin araştırıldığını, dün öğle saatleri itibariyle kendilerine olumsuz bir bilginin gelmediğini söylediler.