Başbakan'dan İsrail açıklaması

Başbakan'dan İsrail açıklaması
İSRAİL’İN AMBARGOYU KALDIRMA NİYETİ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Başbakan Erdoğan, iftar sonrasında yaptığı konuşmasında, “Biz burada sofralarımızda iftarımızı yaptık ama şu anda ne yazık ki Filistin’de iftarını bırakıp sahurunu hazırlarken İsrail bombalarının üzerine indiği bir zulüm var. İsrail zulümden vazgeçmiyor. Bütün dünyayı, Birleşmiş Milletleri bu zulmün durdurulmasına davet ediyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasında, Yozgat’ta yapılan yatırımlara değinirken şöyle konuştu:
"Yozgat yıllardır dert çekti, çile çekti. Biz yaptığımız her adımda Yozgat'taki kara bulutları dağıtmaya çalıştık. Yozgat'ı zincirlerinden kurtarma mücadelesi verdik. Bu mücadelede çok önemli mesafeler kat ettik. Tehditlerden sizlerin desteğiyle aştık ve geldik. Yozgat'ı bir sürgün şehri olmaktan çıkarttık. Bir marka şehir haline getirme çabalarımızı sizler iyi biliyorsunuz. Yozgat'ın marka şehir yürüyüşü başlamıştır. Bizim desteğimiz daima Yozgat'ın yanında olmuştur. İnşallah sizlerin teveccühü ile cumhurbaşkanı seçilmem halinde başlatılan her yatırımın takipçisi olacağım. Yozgat ile birlikte Türkiye'nin 81 vilayetine sorumluluğum var. Çankaya Köşkü'nden çıkmayan bir cumhurbaşkanı olursam sözümü tutmamış olurum. Bugüne kadar verdiğimiz sözü tutmamazlık etmedik. Türkiye'yi 2023 hedeflerine muhakkak kavuşturacağız. Çözüm sürecini muhakkak başaracağız. Paralel yapının devletten tasfiye edilmesi için yapılan çalışmaları adım adım takip edeceğiz."

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı Birleşmiş Milletleri göreve çağırırken şunları söyledi:

"Biz burada sofralarımızda iftarımızı yaptık ama şu anda ne yazık ki Filistin'de iftarını bırakıp sahurunu hazırlarken İsrail bombalarının üzerine indiği bir zulüm var. İsrail zulümden vazgeçmiyor. Bütün dünyayı, Birleşmiş Milletleri bu zulmün durdurulmasına davet ediyoruz. Eğer dünya barışa hasretse buradaki mazlum, mağdur insanlara karşı orantısız bir güç kullanmak üzere 300 bin ton bomba yağdıran bir İsrail var. İnsanlık nereye kadar sessiz kalacak? Bu konuda özellikle tarafım. Birileri taraf olmasa da. İsrail bizimle normalleşme sürecini isterken, bir taraftan bu devam ederse, ilk iki şart özür ve tazminat gerçekleşmiş gibiydi. İsrail'in ambargoyu kaldırma niyeti olmadığı ortaya çıktı. Önce bu zulmü durduracaksınız yoksa Türkiye İsrail arasındaki normalleşmenin gerçekleşmesi mümkün değildir."

YOZGAT’TA TARİHİ BİR GÜN YAŞANDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise iftar programında yaptığı konuşmada, “Bugün Yozgat tarihi bir günü yaşadı ve bir tarihe tanıklık etti. Başbakanımızı Yozgatlılar olarak son kez Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanını Cumhurbaşkanı olarak uğurlayacağız. Ramazan'ın hayrı, bereketi sandığın bereketine dönüşecek ve insanımız liderimize büyük bir destekle sahip çıkacaktır. İnşallah 10 Ağustos akşamı Yozgat Türkiye genelinde en büyük desteği veren illeri arasında olacak" dedi.