Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Başbakan’ın odasından çıkan ‘Böcek’lerin fotoğrafı

Başbakan Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme cihazlarının, araştırma sırasında çekilen fotoğrafları ortaya çıktı.

Yayınlanma:

Başbakan Erdoğan’ın ofisinde bulunan dinleme cihazlarının, Başbakanlık Teftiş Kurulu’nca yapılan araştırma sırasında çekilen fotoğrafları ortaya çıktı. Çoklu prize yerleştiren böcekler mikrofon, telsiz verici, anten kablosu ve besleme adaptöründen oluşan bir mekanizmaya sahip.

AYRINTILAR ORTAYA ÇIKIYOR

Vatan’da yer alan habere göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ofisine yerleştirilen dinleme cihazlarının görüntüleri ve tespit edilmeleriyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

İLGİLİ HABER Yeni Atama ve Görevden Alma Kararları Resmi Gazete’de Yayımlandı
Başbakan Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme cihazlarının, araştırma sırasında çekilen fotoğrafları ortaya çıktı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya göre, böceklerin ele geçirilişi şöyle gerçekleşti:

İLK ARAMA

28 Aralık 2011 tarihinde Başbakan Erdoğan’ın Keçiören konutuna gidilerek, ilk arama yapıldı. Ekibe bir Başbakanlık yetkilisi de eşlik etti. Aramayı, MİT’ten B.A. ve 4-5 kişilik bir ekip yaptı. Hepsi MİT g’örevlisiydi. Arama sırasında No’lu ofise gelindiğinde sinyal tespit edildi. Ancak sinyalin 1 No’lu ofiste olmadığı anlaşıldı. Yan dairedeki mutfakta arama yapıldı. Mutfakta da böcek bulunamadı. Bu kez mutfağın yanındaki odadan, Başbakan Erdoğan’ın görüşme yaptığı ve kütüphane olarak kullandığı ofisinden sinyalin geldiği anlaşıldı. Sinyali bulmak için 3’lü priz kapatıldığı halde sinyalin kesilmediği görüldü. 3’lü priz fişten çekildiğinde sinyalin kaybolduğu tespit edildi. Düzenekte 3’lü prizin üzerindeki düğme kapatılsa da elektiriğin kesilmediği, sistemin çalıştığı, sinyalin geldiği anlaşıldı.

ÜÇLÜ PRİZİN İÇİNDE

Daha sonra X-RAY benzeri bir cihazla kontrol yapıldı. Bilgisayar ekranına, 3’lü prizin içerisinde düzenek olduğunu işaret eden görüntü yansıdı. Hemen 3’lü prizi söken görevliler, içinde normalin dışında bir kalıp bulunduğunu gördü. Ardından cihaz tamamen yerinden sökülerek bir çantaya konuldu.

Bu sırada Başbakanlık görevlisi ve B.A cep telefonuyla fotoğraflar çekti.

Arama ekibi daha sonra AKP Genel Merkezi’ni, ertesi gün ise Başbakanlık Merkez Bina’yı aradı ancak herhangi bir dinleme cihazı bulunmadı.

ÇALIŞMA MASASININ YANINDAKİ KONSÜLÜN ALTINDA

Bir sonraki arama yeri Başbakanlık Resmi Konutu oldu. Oradan da bir sinyal alınamadı. Başbakanın çalışma masasının hemen yanındaki konsülün altındaki 3’lü priz kontrol edildiğinde ise, prizin içerisinde bir kalıp bulunduğu tespit edildi.

Prizin bulunduğu yerdeki telefon, Başbakan’ın devletin üst düzey tüm devlet görevlerinin devlet sırrına haiz görüşmeler yapmak için kullandığı ve TÜBİTAK tarafından üretilen MİLSEC telefonuydu. Cihaza el konuldu ve yine durum fotoğraflandı.

EVİNDE CİHAZ BULUNAMADI

Arama ekibi sonraki gün ise Başbakan Erdoğan’ın kendi evinde tarama yaptı ancak dinleme cihazı bulunamadı. (Kaynak: Vatan)

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler