Başbakanlık Afad: "afad, New York Tımes Muhabirini Tedavi İçin Türkiye’ye Getirdi"

Başbakanlık Afad: "afad, New York Tımes Muhabirini Tedavi İçin Türkiye’ye Getirdi"

Başbakanlık AFAD, Irak’ta Yezidilerin sığındığı Sincar Dağlarına yardım ulaştırırken kaza yapan helikopterde bulunan New York Times muhabiri Alissa J. Rubin ve gazetenin fotoğrafçısı Adam Ferguson’un, organize edilen transfer operasyonuyla Zaho’dan Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.
Başbakanlık AFAD tarafından yapılan açıklamada, dün Sincar Dağları’nda kaza yapan helikopterde bulunan New York Times muhabiri ve fotoğrafçısının tedavi amacıyla Zaho’ya getirildiği belirtilerek, "Duhok’ta bulunan AFAD Saha Ekipleri dün akşam saatlerinde Zaho’ya hareket ederek yaralı muhabir ve fotoğrafçı ile birebir görüştü ve doktorlardan durumları hakkında bilgi aldı. Yaralılar, Kuzey Irak’ta bulunan AFAD Saha Ekibi’nin refakatinde bugün sabaha karşı saat 4’te Habur Sınır Kapısı’na ulaştırıldı, ilk kontrollerinin yapılması amacıyla buradan Silopi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi" denildi.
Açıklamada, "Gerçekleştirilen ilk kontrollerin ardından durumu ağır olduğu tespit edilen muhabir Alissa J. Rubin’i AFAD, ambulans uçak ile 06.45’te İstanbul’a transfer ederken fotoğrafçı Adam Ferguson’un Silopi’deki tedavisi ise sürüyor" ifadesi kullanıldı.