Başına Kiremit Düşen Öğrenci Yaralandı

Başına Kiremit Düşen Öğrenci Yaralandı

Batman’da kitaplarını almak için okula giden 7 yaşındaki çocuk, okulun 4. katındaki çatı tadilatından düşen kiremitin başına isabet etmesi sonucu yaralandı.
Edinilen bilgilere göre olay, merkeze bağlı Körük Caddesi üzerinde bulunan Mevlana İlkokulu’nda meydana geldi. Mevlana İlkokulu’nun çatı katını tamir eden müteahhit elemanlarının çalışması esnasında okulun çatı katından düşen kiremit taşı Muhammet Sait Ashi (7) adlı öğrencinin kafasına düştü. Başından yaralanan öğrenci Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste yapılan ilk müdahale ardından Ashi gözlem altına alındı.
Konuyla ilgili açıklama yapan öğrencinin yakınları okulların açıldığı günde yapılan tadilata tepki gösterdi. Öğrencinin dayısı ve ayrıca eğitimci olan Mehmet Şirin Ashi, "Okulların açıldığı gün tadilat yapılmasına bir anlam veremiyoruz. Allah korusun yeğenim ölebilirdi. Durumu bildirmek için İl Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri ve okul müdürünü aradım maalesef bana geri dönüş yapmadılar. Çocuğun durumu şu an belli değil müşade altında. Ne olacağı belli değil" dedi.
Muhammet Sait Ashi ise, okula kitaplarını masaya koymak için gittiğini ve o esnada bahçede arkadaşlarıyla oynarken okulun çatısından düşen kiremitle kafasından yaralandığını ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şafi Özperk ise, okul yönetimi ile ilgili bir ihmalin olması durumunda soruşturma açılacağını söyledi.