Başkan: 2’si PKK’lı değil, fırın işçisi

Başkan: 2’si PKK’lı değil, fırın işçisi

Bu haberin ardından sosyal medyada bir iddia gündeme geldi. Tartışılan iddialar, “çatışmada öldürüldü” denilen 3 kişiden ikisinin 14 ve 16 yaşlarında, terörist değil fırın işçileri olduğu yönündeydi.

Konuyla ilgili olarak Radikal’e konuşan Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Hazal Aras, ilçede PKK’lı oldukları ve jandarma komutanlığına saldırıda bulundukları iddiasıyla öldürülen 16 yaşındaki Orhan Aslan ve 14 yaşındaki Emrah Aydemir’in fırın işçisi olduğunu, eylemle ilgilerinin bulunmadığını savunarak, “Bunlar HDP’nin basın açıklamasına bile gelmeyen çocuklardı” dedi. Aras, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu iki çocuktan Orhan 7 aydır, Emrah da 10 gündür fırında çalışıyor. Dün akşam vardiyası için fırına gitmişler. Fırının kapısı kapalı olunca kapıda oturmuşlar. O sırada panzerlerin geçtiğini görüp korkuyorlar. Yol üstündeki fırının odunluğuna saklanıyorlar. Burada öldürülüyorlar. Belki doğrudan hedef seçilmemişlerdir ancak ilçede sivillere dönük bir saldırı var. Belli saatten sonra insanları sokağa çıkamaz oldu. Burada öldürülüyorlar. Görgü tanığı olan bir aileden beş kişi şu an gözaltında tutuluyor.”

Saldırıya karıştığı iddiasıyla öldürülen üçüncü kişinin PKK üyesi olabileceğini anlatan Aras, ancak bu kişi ile iki gencin ilçenin ayrı noktalarında vurulduğunu kaydetti. İki çocuğun HDP’nin basın açıklamalarına bile katılmadıklarını belirten Aras, şöyle devam etti:
“Altını çizerek söylüyorum; bunların biri 16, diğeri 14 yaşında. Fırında çalışan, yakından tanıdığımız çocuklar. Bırakın bir yerlerle ilişkili olmasını, partinin basın açıklamasına bile gelmiyorlardı. Orhan, İmam Hatip’te okumuştu. İkisi de yoksuldu. Ben bunu emniyet amirine de söyledim. ‘Sizin istihbarat birimleriniz çok iyi bilirler ki, bunlar sivil vatandaştır’ dedim. Bunun tespitini yapmak zor değildir. Fırın sahibi de fırında çalıştıklarını doğruluyor.”