Başkan Akgün 2014 Yılında Hayatını Kaybedenler İçin Ağaç Dikti

Başkan Akgün 2014 Yılında Hayatını Kaybedenler İçin Ağaç Dikti

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2014 yılında hayatını kaybeden çocuklar, kadınlar ve maden emekçilerinin anısına 3 ıhlamur ağacı dikti.
2014 yılının son bulmasına saatler kala Büyükçekmece’de anlamlı bir tören gerçekleştirildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatı ile ilçenin en işlek caddelerinden olan Cengiz Topel Caddesi’ne 2014 yılında hayatını kaybeden çocuklar, kadınlar ve maden emekçileri anısına yükseklikleri 8-10 metre arasında değişen 3 ıhlamur ağaçları dikildi. Tören sırasında açıklamada bulunan Başkan Akgün, her bir ağacın ayrı bir anlam ifade edeceğini belirterek, dikilen birinci ağacın 2014 yılı içerisinde savaşlar başta olmak üzere çeşitli nedenlerle yaşamını yitiren masum çocukların anısına dikileceğini söyledi. İkinci ağacın Türkiye’de ve dünyada savaşlar ve çeşitli nedenlerden dolayı öldürülerek yaşamını yitiren kadınların anısına dikildiğini vurgulayan Akgün, üçüncü ağacın ise maden kazalarında yaşamını yitiren madencilerin ve öldürülen masumların anısına dikileceğini söyledi.
“ARTIK MASUMLARIN KANI DÖKÜLMESİN”
21’inci yüzyılda dünya genelinde savaşların ve çatışmaların devam ettiğini kaydeden Akgün, “Ne yazık ki bu kanlı savaşların bedelini ödemekte çoğu zaman masum sivillere düşüyor. Kadınlar ve çocuklar göz göre göre katlediliyor. Aynı şekilde açlık, yokluk ve sefalet nedeniyle ölen çocuklar var. Sadece 2014 yılında ülkemizde öldürülen kadın sayısı 300’ü buldu. Maden kazalarında yüzlerce insanımızı kaybettik. Bu tablo çok üzücü ve bir o kadar da düşündürücü. Artık masum insanların kanları dökülmesin, insanlık barış içinde yaşasın istiyoruz. Bizde bu konuya dikkatleri çekmek istedik. Bu cadde üzerinden geçen insanlarımız bir kez daha düşünsün istedik. 2014 yılı ile birlikte tüm olumsuzluklarının geride kalmasını, başta yanı başımızdaki Ortadoğu coğrafyası olmak üzere bütün dünyada akan kanların son bulmasını diliyorum. 2015 yılı sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörü yılı olsun” dedi.
Başkan Akgün, konuşmasının ardından Büyükçekmeceliler ile birlikte 3 ağacın dibine kürekle toprak attı.