Başkan Aktaş çalışmalarını o ilçeden başlattı!

Başkan Aktaş çalışmalarını o ilçeden başlattı!

Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Alinur Aktaş, sabah saatlerinde Yenişehir'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik'in makamında, Kaymakam Suat Seyitoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl ile bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, basın mensuplarına açıklama yaptı.

"SONUÇ ODAKLI ÇALIŞACAĞIZ"

Göreve geldikten sonra mevcut durumu anlamaya, tespit etmeye, beraber neler yapabileceklerini planlamaya çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, "Tespitlerimizi bizzat sahada yapıyoruz. Bursa, tüm ilçeleriyle bir Bütünşehir artık. İlçelerle ilgili startımızı bugün Yenişehir'den verdik. Ne kadar Yenişehir damadı da olsam, Yenişehir'den başlamamızın bir özelliği yok. Yaptığımız plan gereği bu. Her ilçemiz bizim için önemlidir. Belediye Başkanımız Süleyman Çelik'in ne kadar aşkla ve şevle işini yaptığına şahidiz. Yenişehir her zaman heyecan ve beklentilerini ortaya koyuyor. Ben fotoğraf görüntüsü vermekten çok, sonuç odaklı çalışmayı seviyorum. Sorunları tespit edip, imkanlar dahilinde neler yapabiliriz onun için çalışıyoruz. Tabiri caizse sigara kağıdına not alıp iş yapmaktan ziyade, sorunları tespit edip onlara yönelik hamleler yapmak adına buradayız" dedi.

'HER İLÇENİN DEĞERİ VAR'

Bu ziyareti Nilüfer ve Mudanya'ya da yapmak istediklerini kaydeden Başkan Aktaş, "Ben basın aracılığıyla kimseye mesaj vermem. Basın çok önemli ve değerlidir, ama vereceğim mesajı direkt insanın yüzüne verir, direkt kendisiyle konuşurum. Dolayısıyla algı operasyonuyla bir şeyleri yürütme sevdasında değilim. Tüm belediye başkanlarımız seçilmiş insanlardır. Hepsinin yaptıklarına ve yapamadıklarına saygı duyuyorum. Onların iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalıştığına inanıyorum. Biz olağanüstü bir şehirde yaşıyoruz. Allah her şeyi Bursa'ya vermiş. Tarih ve ekonomi şehrinde yaşıyoruz. Her bir parçanın ve ilçenin değeri var" diye konuştu.

'SONUÇ ODAKLI ÇALIŞACAĞIZ'

Yenişehir'in Osmanlıya başkentlik yapan bir ilçe olduğuna işaret eden Başkan Aktaş, "Osmanlı'nın önemli izlerini taşıyan bir ilçemiz. Yenişehir'de çok önemli yatırımlar var. Bu yatırımlar, Yenişehir adına sevindirici bir durumdur. Buna göre de yerel yönetim olarak hamleler yapmak lazım. Caddesinde, sokağında, organize sanayisinde, her yerinde hamleler yapmak lazım. Bursa Büyükşehir olarak biz de elimizden ne geliyorsa ardımıza koymayacağımızdan emin olabilirsiniz. Bazı mali sıkıntılarımız var, ama aşılmayacak sıkıntılarımız yok. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var. Çok değerli devlet büyüklerimiz var. Ekibimizle hizmet heyecanı içindeyiz, itseliyiz. Sonuç odaklı çalışacağız" ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN ÇELİK, TEŞEKKÜR ETTİ

Alinur Aktaş'ın açıklamasından önce konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, "Burada olmanız gelecekte Yenişehir'e verdiğiniz önemi gösteriyor. İlçem adına teşekkür ediyorum. Bütçemizin el verdiği ölçülerde yatırım yapmaya gayret ediyoruz. Yatırımlarımızın çoğunun Bursa Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla yapıldığı da bir gerçek. Bu oran İnşallah zaman içerisinde artarak devam edecektir. Bunun sözünü almak için sayın başkanımızla beraberiz" dedi.