Başkan Akyürek Belediye Çalişanlariyla Bayramlaştı

Başkan Akyürek Belediye Çalişanlariyla Bayramlaştı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kurban Bayramı dönüşü ilk mesai gününde Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları ile bayramlaştı.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Tahir Akyürek, tüm personelin bayramını tebrik etti. Konuşmasında hedefleri büyük tutmak ve büyük düşünmek gerektiğine vurgu yapan Başkan Akyürek, böylece büyük Türkiye davasına hizmet etmek gerektiğini dile getirdi. Bütün kurum ve kuruluşların Türkiye’nin lider ülke olması hedefine odaklanmasının önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Şehirler büyümeden, şehirler güçlenmeden Türkiye lider ülke olma yolculuğunu başaramaz. Şehirlerle büyüyoruz ve lider ülke Türkiye hedefimize katkı yapıyoruz” dedi.
“ÜLKE İNSANI OLARAK OYUNA GELMEYELİM”
Orta Doğu’da ve Türkiye’nin sınır komşularında yaşanan olaylara da değinen Başkan Akyürek, yakın coğrafyamızda yaşanan olayların en önemli faktörünün büyük Türkiye davasının gerçekleşmemesi olduğunu söyledi. Yaşanan olayların Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmasına yönelik, büyümesini engellemek amaçlı olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Bugün yurt içinde yaşadığımız bir takım gösteriler, olaylar var. Lütfen ülke insanı olarak bu oyunlara asla gelmeyelim. Hangi etnik kökenin mensubu olursak olalım, hangi inanç kökenine mensup olursak olalım, birlik ve beraberlik içinde önce insan olduğumuzu unutmadan, bu coğrafyanın, bu toprakların çeşitliliğini ve farklılığını birlikte yaşatarak bölge barışına katkı yapalım. Büyük Türkiye demek, aynı zamanda bölgede akan kanın durması demektir. Büyük Türkiye demek İslam kardeşliği demektir. Büyük Türkiye demek dünya barışı anlamına gelmektedir” diye konuştu.
“KONYA TARİHİ YENİDEN YAZILIYOR”
Yapılan eserlerin Türkiye vizyonuna hizmet etmesi gerektiğini, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak olaya böyle baktıklarını dile getiren Başkan Akyürek, “Büyük hedeflerle çalışmaya şehrimiz açısından da ülkemiz açısından da mecbur olduğumuzu bilmeliyiz. Bugün eğer Konya’nın adeta coğrafi haritası değişmişse, adeta Konya’nın yapılan hizmetlerle, açılan caddelerle, yollarla, parklarla, tesislerle, köprülü kavşaklarla, çevre düzenlemeleriyle uydu fotoğrafı değişmişse; işte bütün bunlar bu amaca, bu büyük hedefe yönelik yapılmaktadır ve yapılmaya devam edecektir. Konya Büyükşehir Belediyesi çalışanları aslında Konya tarihini yeniden yazmaktadır. Hem belediyecilik açısından, hem Konya’nın kalkınması açısından yeni bir tarihin, yeni bir dönemin, yeni bir devrin içindeyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmasında Konya belediyeciliğinin sorumlu olduğu alanın dünyanın 60 ülkesinden daha büyük olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, belediye çalışanlarının sadece Konya’nın merkez mahallelerinden değil tüm ilçelerden sorumlu hale geldiğini, bu duyguyla daha güçlü bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olarak, Konya’yı çok seven Recep Tayyip Erdoğan’ın da Cumhurbaşkanı olarak hizmet veriyor olmasının da Konya belediyecilik tarihinin yeniden yazıldığı bugünlerde çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Başbakan’ın şehri olma bilinciyle hareket etmek gerektiğini söyledi.
Bayram tatilinde çalışan, nöbet tutan belediye çalışanlarına Konya halkı adına teşekkür eden Başkan Akyürek, Konya’nın huzurlu bir bayram yaşadığını, belediyeler olarak buna gereken katkıyı yapmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Başkan Akyürek, konuşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile tek tek bayramlaştı.