Başkan Altay, “eğitime Desteğimiz Devam Edecek”

Başkan Altay, “eğitime Desteğimiz Devam Edecek”

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, 2014 2015 eğitim öğretim yılına başlarken yaşadıkları heyecan ve coşkularını yürekten paylaşıyor, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum” dedi.
Selçuklu Belediyesi olarak eğitim alanında SEDEP başta olmak üzere birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Altay, “Selçuklu’da fiziki gelişmenin yanı sıra geleceğimizin teminatı çocuklarımızın da kendilerini geliştirmesi ve geleceğe daha iyi hazırlanmalarını amaçlıyoruz. Bu doğrultuda; 32 derslikli 2 okul,10 okula 10 spor salonu, okullara suni çim saha, 645 adet akıllı tahta, bilgisayar ve projeksiyon cihazı gibi birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Yine öğrencilerimize Selçuklu Belediyesi bünyesinde bulunan 15 kütüphane 150 bin kitapla hem eğitim-öğretim döneminde hem de tatil zamanlarında hizmet veriyoruz. Eğitime değer katan proje, Selçuklu Değerler Eğitimi projesi (SEDEP) ile 2012 yılından bu yana yaklaşık 167 bin öğrencimizi değerleriyle buluşturuyoruz. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve en prestijli projemiz olarak adlandırdığımız SEDEP ile öğrencilerimizi değerleriyle buluşturmanın ve değerlerimizi gelecek nesillere aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek eğitim araç ve gereçleri gerekse okullarımızın fiziki mekânlarının, dersliklerinin iyileştirilmesinde önemli mesafeler almış bulunmaktayız. Bu yatırımları geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza yönelik vazgeçilmez bir görev addediyoruz. 2012 yılında başlattığımız Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’ni (SEDEP) bu yıl da tüm Selçuklu’ da ki anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda zenginleşen içeriği ve aktiviteleri ile başlatacağız. Bizler, yaptığımız çalışmalar sonunda millî, manevi, ahlaki, kültürel ve evrensel değerleri öğrencilerimize kazandırmayı ve bunları davranışa geçirmelerini hedefliyoruz. Böylelikle toplumsal çözülmenin de önüne geçilebileceğini düşünüyoruz” dedi.
Başkan Altay, “Bu duygularla 2014-2015 eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum” dedi.