Başkan Altepe söz verdi

Başkan Altepe söz verdi

Başkan Recep Altepe, Bursa’da sıkıntılı mahalle ve cemiyet istemediklerini, herkesin sorununa çözüm bulana kadar çalışacaklarını söyledi.
Bursa’da faaliyet gösteren muhtarlar, dernek, spor kulübü ve STK temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine Merinos AKKM’de toplandı. Yıldırım Beyazıt Salonu’nda gerçekleşen organizasyonda; Başkan Altepe ve bürokratlarıyla görüşen vatandaşlar, tek tek sıkıntılarını iletti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da bin 100 mahalle muhtarlığı ve bir o kadar da sivil toplum örgütü bulunduğunu belirterek, herkesin derdine çare bulmak istediklerini söyledi. Her muhtarlığı ve cemiyeti birebir dinleme imkanlarının bulunmadığını, yatırım ve hizmet planlamasının buna engel olduğunu kaydeden Başkan Altepe, muhtarlar, dernek, spor kulübü ve STK temsilcileriyle toplu halde buluşarak talepleri yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı. Toplantıların periyodik olarak Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildiğini ve 3.’sünün yapıldığını belirten Başkan Altepe, “En son Aralık ayında buluşma gerçekleşmişti. Bugün de 3.’sünü yapıyoruz. İnşallah her mahallenin sorununa çözüm bulana, dernek, spor kulübü ve STK’ların isteklerini yerine getirene kadar organizasyonlara devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Altepe, muhtar buluşmalarının ulaşılabilir bir yönetim anlayışının göstergesi olduğunu ifade etti. Herkesle birebir görüşme imkanlarının bulunmadığını, toplu buluşmalarla bu eksikliği gidermek istediklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Her toplantıda 40’ar 50’şerlik gruplarla tek tek görüşüyoruz. Gelenlerin sıkıntıları giderilmeden toplantı bitmiyor. Bizim derdimiz, sıkıntılara çare bulmak. Varsa, mahallelerin mümkün olan isteklerini yerine getirmek. Onun için bu tür organizasyonları düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

Merinos’taki buluşmada, muhtarlar ve STK temsilcileri için etiketlendirilmiş masalar oluşturuldu. Başkan Altepe ve çözüm ekibi, masaları tek tek dolaştı. Organizasyon çerçevesinde bir de delege masası oluşturuldu. Talep ve sıkıntılar, delege masasında ilgili birim amirlerine iletildi.