Başkan Altepe'den Mudanyalılara sahil müjdesi

Başkan Altepe'den Mudanyalılara sahil müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 8.5 kilometrelik düzenlemeyi içeren Mudanya-Güzelyalı arasındaki sahil düzenleme ve rekreasyon projesinin birkaç gün içerisinde başlayacağını açıkladı.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan oturumunda konuştu. Çarşamba’daki İl Özel İdaresi Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturumda Bursa’da yapılması planlanan yatırımlara değinen Başkan Altepe, Mudanya ile Güzelyalı arasındaki 8.5 kilometrelik sahil bandını içeren ve bürokratik engeller nedeniyle bir türlü sonuçlandırılamayan sahil düzenleme ve rekreasyon projesinin birkaç gün içinde başlayacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’yı diğer alanlarda olduğu kadar sahiller şehri olarak da düzenlemek, kentin bu konudaki farkındalığını artırmak istediklerini belirten Başkan Altepe, işe Mudanya’dan başlayacaklarını ifade etti. Mudanya sahil projesinde karşılarına çıkartılan her türlü engeli aştıklarını ve projeye başlamak için yolun sonuna geldiklerini belirten Başkan Altepe, projeyle ilgili bugün yarın imzaların atılacağını duyurdu. Mudaya’dan başlayan sahil düzenleme işlemlerinin sırasıyla Gemlik ve Kumla gibi bölgelerde de yapılacağını vurgulayan Başkan Altepe, “İstiyoruz ki önümüzdeki yaza Bursalılar bir başka girsin, sahillerimiz bir başka güzel olsun. Hayırlısıyla Mudanya ile başlıyoruz. Belirlediğimiz hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya sahillerinde yapılması planlanan ‘Güzelyalı Feribot İskelesi-Mudanya Balıkçı Barınakları Arası Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi’, ilçenin sahillerine değer katmayı ve deniz kıyısını canlandırmayı hedefliyor. Mudanya’nın çehresini değiştirecek olan proje, mekan kalitesinin artırıldığı, alan içerisindeki gereksinimlerin karşılandığı bütüncül olarak ele alındı. Farklı niteliklere sahip 11 meydan ve meydancıklar oluşturulacak. Bunlar, kentin ana odak noktası ve kent meydanı olan Mudanya Meydanı, Mütareke Meydanı, kentin denize açılım noktalarındaki günlük ihtiyaçların karşılanacağı toplanma alanlarından oluşan meydancıklar, yaklaşık 2,6 hektarlık alanı kapsayan ve fonksiyonlarıyla kentsel park niteliği taşıyan yeşil alan sisteminin odak noktası Deniz Parkı ile uzun vadede yapılması planlanan gösteri veya konser gibi organizasyonların yapılabileceği rekreatif meydan olan İskele Parkı olarak yapılandırılacak. Proje ile Mudanya ve Güzelyalı’da eksik olan yeşil alanlar arttırılacak, kıyı bandında var olan monoton yapının düzenlenerek, işlevlendirilmesi, alanın tamamının kent bütünü için kullanılabilirliğinin sağlanması, niteliksiz yapı cephelerinin peyzaj düzenlemesi ile perdelenerek kent siluetinin korunması, alan içindeki uygun bölümlerin otopark olarak değerlendirilmesi ve kumsalların canlandırılması da sağlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meclis toplantısında Yunuseli Havaalanı’nın ulaşımlara açılmasıyla ilgili açıklamalarda da bulundu. Konuya ilişkin tüm hazırlıkların tamamlandığını, Milli Savunma Bakanlığı’yla Büyükşehir Belediyesi ve Valilik arasında son imzaların atıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “İnşallah yarından itibaren düzenlemelere başlayacağız. Öncelikle pistler ve yardımcı binaların inşa sürece başlayacak. Kısa süre sonra da alan, pilotların görerek iniş kalkış yapabilecekleri hale getirilecek. İnşallah Bursa’yı, bu ayrıcalığa da taşımış olacağız” diye konuştu.
Başkan Altepe, meclis toplantısında, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne uzay ve havacılık bölümü yapılacağı bilgisini de verdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) tarafından yapılacak bölümle ilgili protokollerin imzalandığını belirten Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak BTM’ye bugüne kadar 28 milyon TL’lik harcama yaptık. Uzay ve havacılık bölümüne ilişkin inşaat da BTSO tarafından yürütülecek. Sanayi Bakanlığı da TÜBİTAK kanalıyla merkeze 42 milyonluk bir aktarımda bulunacak. Yani BTM’ye, Büyükşehir Belediyesi bütçesinin dışında 50 milyon TL’lik aktarım olacak” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, meclis toplantısında, Büyükşehir Stadyumu’nun alanında Avrupa’nın en prestijli yarışması olan İnternational Property’de ödül kazanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Londra’da yapılan ödül törenine Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen katıldığını belirten Vardar, 93 ülkeden 200’ün üzerinde projenin yarıştığı organizasyonda ödül almanın gurur verici olduğunu, yarışmada ödül alan projelerin bundan sonraki mimarlık projelerinde örnek olarak gösterileceğini kaydetti.