BAŞKAN ASLAN, AVRUPA PARLAMENTOSUNUN KARARINI DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN ASLAN, AVRUPA PARLAMENTOSUNUN KARARINI DEĞERLENDİRDİ

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye’deki basın özgürlüğü ile ilgili ifadelerini değerlendirdi.
Avrupa Parlamentosunun dünyada basına en çok baskı yapan ülkeler arasına Türkiye’yi ikinci sırada göstermesini değerlendiren AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Türkiye’de gazeteciler olarak özgür bir ortamlarının olmadığını ve bunun Avrupa Parlamentosu’nda dile getirilmesini, devletin dikkate almasını söyledi.
Aslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Avrupa Parlamentosu Türkiye’de basın özgürlüğünü değerlendirdi ve değerlendirme sonuçları biz gazetecileri hiçte şaşırtmadı. Türkiye’de basın özgürlüğü, gazetecilerin hak ve hukukları noktasında ciddi manada kısıtlamalar var. Gazeteciler olarak halk adına, millet adına haber yapıyoruz. Biz gazetecileri kısıtlamak, halkın iradesini kısıtlamaktır. Bu nedenlerle gazeteciler demokrasi ve yasalara bağlı kalarak ne kadar özgür haber yaparlarsa, ülkemiz her yönüyle o derece gelişir. Bundan dolayı Avrupa Parlamentosunun Türkiye’de basına yapılan baskı da dünyada ikinci ülke olarak değerlendirmesi bizce olağan bir karardır ve bu kararı devletin ileri gelenleri dikkate almalı, bu noktada anayasaya bağlı kalarak hak ve özgürlükleri artırmalıdır. Gazeteci gördüğü her doğruyu veya yanlışı ideoloji gözetmeden, herhangi bir korku ve tehdit almadan yaparsa o zaman Türkiye tam olarak özgür olmuş olur” dedi.