Başkan Asya, Toplantıları Değerlendirdi

Başkan Asya, Toplantıları Değerlendirdi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Ankara ve Amasya’da düzenlenen belediye başkanları toplantısının çok verimli geçtiğini söyledi.
Ankara ve Amasya’da gerçekleştirilen toplantılarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, toplantılarda sorunları aktarma fırsatı yakaladıklarını söyledi. Ankara’daki toplantıda bütün belediye başkanlarının bulundukları illerin sıkıntılarının dinlendiğini dile getiren Asya; "Özellikle 7 Ekim’de bölgede Kobani’den dolayı yapılan eylemler gündeme geldi. Biz, Sayın Başbakanımızın gelişi esnasında söz aldık ve ilimizin sorunlarını aktardık. Kendi hassasiyetlerimizi, bölgemizin sıkıntılarını gündeme getirdik. Özellikle barış sürecinin bölge halkının vazgeçilmezi olduğunu, herkesin barış sürecini umutla beklediğini, çözümün tamamının askeri ve polisiye çözümler olamayacağını, bölgede tekrar 90’lı yıllar sendromu yaşanmaması gerektiğini dile getirdik" dedi.
Daha sonra Amasya’da yapılan toplantıya değinen Başkan Asya, Amasya halkına teşekkür ederek; "Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Amasya’da bulunmak bizleri çok mutlu etti. Başta Amasya Belediye Başkanımız Cafer Özdemir Bey olmak üzere bütün Amasyalılara misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun belediye başkanları ile toplantı yaptığını dile getiren Asya, toplantıda ülke gündemi ve çözüm sürecinin ele alındığını ve sürecin devam etmesi için herkesin üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmesi konularının konuşulduğunu ifade ederek, "Birçok bakanın katıldığı programda çeşitli oturumlar gerçekleştirildi. Daha sonra Sayın Başbakanımızın katılımıyla toplantı yapıldı ve orada da söz alarak kendi ilimizin sorunlarını gündeme taşıdık. Sıkıntıların başında altyapı problemi gelmekteydi. İçme suyu, kanalizasyon ve atık su arıtma tesisiyle ilgili projelerimizin mevcut olduğunu ifade edip Sayın Başbakanımızdan destek istedik. Mevcut stadyumun yerini Sayın Cumhurbaşkanımıza taahhüt ettiğimiz gibi gençlik parkı olarak yaptırmak üzere bir an önce çalışma yapmak istediğimizi söyledik. Bildiğiniz gibi yeni devlet hastanesinin yapıldığı arazi belediyemize ait. Biz de buna paralel olarak eski devlet hastanesinin yerinin tarafımıza verilmesi halinde kent meydanı yapacağımızı söyledik. Sayın Başbakanımız bunlara müspet baktı" dedi.
Başbakan Davutoğlu’nun taleplerini tek tek not aldığını belirten Asya; "Sayın Başbakanımız taleplerimizi tek tek dinledi ve notlarını alarak ilgili bakanlıklara talimat verdi. İnşallah halkımıza taahhüt ettiğimiz hizmetleri icraata geçirmek noktasında umutla döndüğümüzü belirtmek isterim" şeklinde konuştu.