Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

17°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

/

Cumartesi

/

Pazar

13°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

BAŞKAN ATAÇ’IN AÇIKLAMALARIN MİLLETVEKİLİ KOCA’DAN TEPKİ

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın dün yaptığı basın toplantısındaki eleştirilerine karşı yazılı bir açıklama yaptı.Milletvekili Koca, açıklamasında, Ataç’ın hedef saptırma amaçlı,...

Yayınlanma:
BAŞKAN ATAÇ’IN AÇIKLAMALARIN MİLLETVEKİLİ KOCA’DAN TEPKİ

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın dün yaptığı basın toplantısındaki eleştirilerine karşı yazılı bir açıklama yaptı.
Milletvekili Koca, açıklamasında, Ataç’ın hedef saptırma amaçlı, ortaya atılan iddiaları yanıtlamaktan uzak, acziyet taşıyan, sadece karalama üzerine kurulu ve seçilmiş bir belediye başkanına yakışmayan ifadeleri bulunduğunu belirtti. Basın mensupları ile bir araya geldiklerinde Ataç’a çeşitli sorular yönelttiklerini kaydeden Koca, Ataç’ın yaptığı açıklamada bu soruların cevaplanmadığını öne sürdü. Koca, şöyle devam etti:
“Seçim demiş, yarış demiş milletvekili demiş, aday demiş, karalama demiş. Konuya açıklıkla cevap vermek dışında her şeyi söylemiş. Oysa biz rakamlar ile konuştuk temizlik ihalesi bedelini çalışan işçi sayısı ve nüfus ile oranlayarak net bedeller ortaya koyduk. Ya rakamlarla cevap vermesini ya da bir kez olsun sözünü yerine getirmesini bekledik. Ama yanılmışız, Ataç iddialara cevap vermiyor veremiyor; hem hedef saptırmaya çalışıyor hem de iftira atarak konunun üzerini kapatır mıyım derdine düşüyor. Hocama saldırıyorlar diyor. Hocam dediğin Adam ağır cezada yargılanıyor. Mahkeme savcısı yıllarca hapisle cezalandırılmasını istiyor. Hala hocama, bana kara çalıyorlar diyor. Siyasete ve Tepebaşına yazık ediyor.”
Ataç’ın açıklamalarının yanlış ifadeler içerdiğini ve iftiraya varan söylemler içerdiğini öne süren Koca, “Şöyle ki, Asya Lojistik isimli şirket 15 Ocak 1997 yılında aile şirketi olarak kurulmuştur. O dönemde şahsım veya herhangi bir yakınım ile hiçbir bağı olmayan bir firmadır. Yani firmanın benim tarafımdan 2003 yılında kurulduğu iddiası doğru değildir. Temelsiz bir iftiradır. İnşaat Yüksek Mühendisi diploması sahibi olmam sebebi ile şirketin yapım işlerini üstlenmek amacıyla ve teknik müdür ünvanı ile 2003 yılında ortak oldum ve 2005 yılında firma ile ortaklığımızı sonlandırdık” diye belirtti.
“Bizlere attıkları iftiraları bile temele oturtamıyor, uydurma bilgilerle açıklama yapıyorlar” eleştirisinde bulunan Koca, “Ahmet Ataç firmanın ve yapılan ihalenin usulsüz, devleti zarara uğratan bir ihale olduğunu düşünüyorsa çıkıp temizlik ihalesinin, ihale bedelini, katılan firmaları ve tekliflerini, yaklaşık maliyeti kamuoyuyla paylaşabilir. Zira tüm evraklar başkanı olduğu belediyenin arşivindedir” ifadelerini kullandı.
Açıklamalara tepki gösteren Koca, şunları kaydetti:
“Şundan emin olsunlar; açmaya çalıştıkları o defterleri bugün olduğu gibi dün de yandaş medyaları birçok kez kullandı. Her yazılan yazı için mahkeme kararı ile tekzip yayınlamak zorunda kaldılar. Yine tüm kamuoyu biliyor ki 2005 yılından bugüne Salih Koca, 3 yıl Eskişehir İl Başkanı, 4 yıl da milletvekili olarak hizmet etti ve 6 seçim geçirdi. Eliniz de en ufak bir belge olsa 6 seçimdir ballandıra ballandıra kullanırdınız. Bak yandaş gazeteleriniz nasıl atlıyor. buradan bir şey çıkmadı, çıkmayacak. Biz sana bir iki firmaya peşkeş çekilecek iş önerme diyoruz, sen peşkeş çekilecek firmaların ismini ver diyorsun. Biz sana şayet cevabın var ise sorulana cevap ver, Rakamlarla cevap ver, Rekabeti ortadan kaldırma, halkın emanetine hıyanet etme, Halkın parasını, malını kimseye peşkeş çekme diyoruz, sen iftira atmaya çalışıyorsun. Ama şunu bil ki AK Parti’nin ve Ak Partililerin yüzü hep aktı ve ak kalacaktır.”

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler