Başkan Bulutlardan Sağduyu Çağrisi

Başkan Bulutlardan Sağduyu Çağrisi

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Kobani eylemleri nedeniyle yaşanan olaylar ile ilgili yaptığı açıklamada, Erzurum’un hoşgörü ve huzur kenti olduğunu belirterek, provokasyonlara dikkat çekti.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaptığı yazılı açıklama da yaşananların Türkiye’yi ve Erzurum’u karıştırmaya yönelik eylemler olduğunu dile getirdi.
Bulutlar açıklamasında, “Erzurum hoşgörü ve huzur kentidir. Her yerde bunu gururla övünerek söylüyoruz. Bu şehirde böyle bir şeyin yaşanması gerçekten üzücüdür. Ama biz bunun niye çıkarıldığını ne sebeple çıkarıldığın çok iyi biliyoruz. Erzurum insanını vatanına nasıl sahip çıktığını ve hassasiyetini bilenler burada bin yıldır et ile tırnak olmuş halkı birbirine düşürmek olduğunu biliyoruz. Ve diyoruz ki huzurumuzu bozmaya ve kardeşliğimizi zedelemeye kimsenin hakkı yok. Türkiye’de gezi olaylarında aynı şeyler yaşandı. Türkiye’de daha sonra 17-25 Aralık operasyonu ile Türkiye’de iç kargaşaya sebep vermek adına yapılan bir takım hamleler ve ardından yaşanan bu olaylar hepsi bir biriyle bağlantılı böyle bir anlayış içinde olanların akıl tutulması yaşadığına inanıyorum. Çünkü bir esnafın dükkânını kırarak, bir banka şubesinin camını indirerek, sokakları ateşe vermekle çözüme kavuşacağına inanmıyorum. Bir eylem varsa da bunun tamamen demokratik yollarla yapılacağına inanıyorum. Bütün Erzurumlu hemşerilerimi sağduyuya davet ediyorum” dedi.