Başkan Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliğinin Davetlisi Olarak İspanya’da

Başkan Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliğinin Davetlisi Olarak İspanya’da

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ile Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlemiş olduğu tarihi yapıların günümüz hizmetine sunulması programı kapsamında İspanya’ya inceleme gezisine iştirak edecek.
İspanya’nın tarihi yapıları ile meşhur olan Granada ve Cordoba kentlerinde incelemelerde bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu gezi de tarihi yapıların turizm ve kültür birikimlerini inceleyerek Kayserimizde bulunan ve Anadolu’nun tapusu sayılan eserlerin bir bütün olarak değerlendirilmesi örneklerini inceleyeceklerini kaydetti. Kayseri’nin bir üretim ve sanayi şehri olduğunu ancak 6 bin yıllık bir geçmişi ile adeta dünya tarihini yapıları ile dünya tarihi için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
’’Kayseri sadece Anadolu için değil, dünya tarihi için çok önemlidir. Gültepe ve Kaniş yerleşim merkezleri ile dünya tarihine ışık tutmaktadır. Sümer, Hitit, Asur medeniyetlerin merkezidir. Bizans ile Selçuklu ve Osmanlı yapıları ile kültür ve sanat yapı müzesi gibidir. Bu açıdan Kayserimizin bu tarihi ve kültür mirasını dünya ölçeğinde değerlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Dünya gerçekleşmiş örneklerinin işleyişi ve değerlendirilmesi çalışmaların incelemek için yapılan bu gezide Kayseri Kültür Yolu ve Turizm Değerleri projesine katkı sağlayacaktır. Melikgazi Belediyesi olarak Çayırağası konağı ile başlatılan tarihi mekanları değerlendirerek günümüz hizmetine sunma çalışmamız devam etmektedir. Şu anda Jandarma Konağı, Ali Emir türbesi, Kiçikapı Konağı, Gesi İlköğretim Okulu, Gülük Hamamı onarım çalışmaları Kayseri kültür Yolu projesinin bir parçasıdır. Bu yapıları onarıp günümüzün hizmetine sunarak aynı zamanda geleceğe de miras bırakmış olacağız.’’
Başkan Büyükkılıç ayrıca, tarihi ve kültürel mirasın korunması ve yaşatılması çalışmalarını gerçekleştirmiş olan İspanya’nın Granada ve Cordoba kentlerinde teknik incelemelerde bulunacağını sözlerine ekledi.