Başkan Çelik Avrupa’nın En Büyük Fuarında

Başkan Çelik Avrupa’nın En Büyük Fuarında

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Almanya’nın Essen kentinde 26-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenen IPM Çiçekçilik, Tarım, Peyzaj ve Bitki Fuarı’nda incelemelerde bulunduklarını söyledi.
Başkan Mustafa Çelik, Avrupa’nın alanındaki en büyüğü olarak bilinen ve dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda üretici firmanın stand açtığı fuarın Kocasinan’da yapılacak yeni park ve bahçeler için kullanılacak bitki çeşitliliği konusunda yeni fikirler sağlayacağını vurguladı.
Kocasinan’da kuracakları biyogaz tesisleriyle ilgili teknolojik gelişmeleri araştırmak amacıyla Avrupa’nın en önemli fuarını görmek için Almanya’ya geldiklerini belirten Başkan Çelik, ”Aynı tarihte ve eş zamanlı olarak düzenlenen Bitki Fuarı’nı da ziyaret ettik. Bu fuar Avrupa’nın alanındaki en büyük fuarıdır. Yer bitkileri, çiçekler, ağaçlar, park ve bahçe bitkileri konusunda oldukça başarılı, özel ve önemli bir fuar. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere neredeyse dünyadaki tüm ülkelerin burada standları var. Biz de yeni yapacağımız park ve bahçelerde kullanacağımız çiçeklerle ağaçları inceledik. Bunun dışında daha farklı neler yapabileceğimiz konusunda fikir edinebilmek amacıyla araştırmalar yapıyoruz. Bu sayede yeni ürünler hakkında çok çeşitli fikir sahibi olduk” diye konuştu.
Kocasinan İmar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Nuralan ve Kayçev Genel Müdürü Selim Satoğlu ile birlikte inceleme ve araştırma yaptıklarını bildiren Başkan Çelik konuşmasını şöyle bitirdi; “Fuarın yanında Avrupa’nın en büyük ağaç fidanlıklarından birinde de incelemelerde bulunduk. Kayseri’nin iklimine uyum sağlayacak büyük ağaçları inceliyoruz. Park ve bahçelerimizin yanında kentsel dönüşüm, Yamula ve kent ormanı çalışmalarında kullanmak amacıyla araştırma yapıyoruz. Burada edindiğimiz bilgi ve tecrübeyi Kayseri’ye yansıtmayı amaçlıyoruz. Bu sayede park-bahçelerdeki bitki kalitesini ve çeşitliliğini daha da artıracağız. Biz ‘Gelişimde, Değişimde ve Yenilikte Süreklilik için; ilk, yeni ve farklı hizmetlerin arayışındayız. Kayseri ve Kocasinan’ın bu güzelliklere layık olduğuna inanıyoruz.”