Başkan Çelik Sözünü Tuttu

Başkan Çelik Sözünü Tuttu

Geçtiğimiz ay amatör spor kulüplerinin sorunlarını dinleyen ve kulüplere nakdi yardım sözü veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik sözünü yerine getirdi. Öğretmen evinde sabah kahvaltısında amatör spor kulüpleri temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Çelik, Şehzadeler Belediyesi olarak amatör spor kulüplerine 53 bin 500 TL nakdi yardım yapıldığını ifade etti.
Göreve geldiği günden itibaren spora ve sporcuya sürekli olarak destek vereceklerinin altını çizen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geçtiğimiz ay amatör spor kulübü yöneticileriyle yapılan toplantıda alınan karar doğrultusunda Belediye olarak verilen nakdi yardım sözünü tuttu. Dün öğretmen evinde düzenlenen kahvaltıda amatör spor kulüpleri yöneticileriyle yeniden bir araya gelen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik nakdi yardımların kulüplerin hesaplarına yattığının müjdesini verdi.
“SPORA HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ”
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ in yanı sıra Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın, Belediye Başkanı yardımcısı Ahmet Songüler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Enes Karataş, Basın Danışmanı Bilal Demir ve çok sayıda spor kulübü yöneticisin katıldığı kahvaltı programında Başkan Çelik’in yaptığı açıklamalar kulüplerin yüzünü güldürdü. Belediye olarak spora ve sporcuya sürekli destek olacaklarını ifade eden Başkan Çelik “30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk iş olarak birimlerimizi oluşturmaya başladık. O günlerde hiçbir personelimiz ve oturacak bir binamız yoktu. Ama çok şükür ki kısa sürede çalışmalarımızı tamamladık ve bu gün faaliyet veren bir belediye haline geldik. Bu sıkıntılı süreci çok şükür ki atlatmış durumdayız. Tüm bunları yaparken hizmetlerimizi de aksatamazdık. Bir yandan hizmetlerimizi de yapmaya başladık. Tüm bu sıkıntılar içerisinde dahi bizim Spora, sporcuya duyarsız kalmamız beklenemezdi. Yaklaşık bir ay önce yine bu salonda sizlerle bir araya gelmiştik. Belediye olarak yapabileceğimiz katkılar, destekler ne şekilde olmalıdır şeklinde sizlerden fikirler aldık. Bu fikirleri bu işin çilesini çeken ve direk içerisinde bulunan sizlerden almak en doğru olanıydı. O gün yaptığımız toplantıda çıkan kararlar doğrultusunda Şehzadeler Belediyesi olarak ilçe sınırlarımızda bulunana kulüplerimize nakdi yardım yapılmasını kararlaştırdık. Bu bağlamda da iyi bir usul belirledik. Bu çerçevede faal olan ve faal olmayan spor kulüplerimizi ikiye ayırdık. Herhangi bir faaliyeti olmayan kulüplerimize şuan bir destekte bulunmuyoruz. Futbol spor kulüplerimiz ide 3 kategoride ele aldık. Bunlar Süper amatör, 1.lig ve 2. Lig şeklinde. Bu kulüplerimize yoğunluklarına göre bir destekte bulunduk. Ferdi branşlarda faaliyet gösteren branşları da ele aldık. Burada da yardım kriterlerini belirlerken spor kulüplerinin 2014 yılında spor genel müdürlüğü sicil sistemine kayıtlı lisanslı aktif sporcu sayısı. Dernekler il müdürlüğüne verilmiş son 3 yılın beyannameleri ve spor kulüplerinin çalışma yaptırdıkları tesisler göz önüne alınarak yapılacak olan nakdi yardımlar ve miktarları belirlenmiştir. Bu çalışmalarımızı yaparken her türlü desteğini esirgemeyen, amatör spor kulüpleri federasyonu başkanımız Sayın İsmail Aydın’a ve Şehzadeler Belediyemizin Spor Danışmanı olan Ediz Barış’a yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
“29 KULÜBE 53 BİN 500 TL NAKDİ YARDIM”
Yapılan çalışmayla yardım yapılacak kulüplerin belirlendiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bu çalışmanın tamamlanmasıyla yardımlarımız yapılabilir hale geldi. Bu doğrultuda yardım yapılacak olan kulüplerimizin talep yazıları alındı inşallah bu gün toplamda 53 BİN 500 TL’lik yardım 29 kulübümüzün hesaplarına 5 yatmış olacak. Miktar cüz-i dir belki ama şimdilik bu şartlar ve imkânlar içerisinde yapabileceğimiz budur. Şüphesiz ki bu yardımlar kulüplerimizin acil nakit ihtiyaçlarına katkı sağlayacaktır. Yapılan bu çalışma diğer kurumlara da örnek olabilir. Eğer biz bu gün burada ayni yardımda bulunsaydık, sporcularımıza malzeme desteği verseydik, çok daha uygun rakamlara alınan malzeme kolilerini buraya yığıp sizlere verebilirdik. Ancak yapacağımız yardımlar yerine ulaşsın, isabetli olsun, bir ihtiyaca cevap versin diye sizlerin talepleri üzerine nakdi yardımda bulunmayı uygun gördük. Milletimizin olan bu paralarla Milletin çocuklarına en iyi hizmeti vereceğinize ben inanıyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte yine gücümüz, imkânlarımız ve yasalar çerçevesinde desteğe devam ederiz. Zaman, zaman ulaşım desteklerimiz olur. Bu gün yapmış olduğumuz bu destek bir başlangıçtır, bir besmeledir inşallah. Bundan sonra daha güzellerini hep birlikte yaparız” diyerek bu tür desteklerin devam edeceğini ifade etti.
“ŞEHZADELER’DE SPORDA BÜYÜK BİR ATILIM OLACAK”
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in seçim öncesi ve sonrasında sürekli olarak amatör spor kulüpleri ile bir araya geldiğini ifade eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın, Şehzadeler Belediyesince yapılan bu çalışmanın diğer belediyelerde örnek olması gerektiğini vurguladı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in çalışmalarıyla Şehzadeler İlçesinde sporda büyük bir atılım olacağını ifade eden ASKF Başkanı İsmail Aydın “Öncelikle yapılan bu çalışmanın diğer belediyelerimize de örnek olmasını diliyorum. Bu gün yapılan bu çalışma bizleri çok mutlu etti. Değerli başkanımız bunu bir başlangıç olduğunu ifade etmişti. Bunu bir başlangıç olduğunu bu gün hepimiz gördük. Önümüzdeki yıllarda Şehzadeler ilçesinde sporda büyük bir atılımın olacağına inanıyorum. Bu gün yapılan bu yardımların tüm kulüplerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.