Başkan "daha Güzel Bir Darıca İçin Beraber Çalişacağiz"

Başkan "daha Güzel Bir Darıca İçin Beraber Çalişacağiz"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca İlim Yayma Cemiyeti ile Kars İli ve İlçeleri Derneği’nin yönetimlerini makamında misafir etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Hasan Yılmaz ve yönetiminin yanı sıra Darıca Kars İli ve İlçeleri Derneği’ni makamında görüş alışverişinde bulunmak için misafir etti. Daha güzel bir Darıca için el ele beraber çalışılmasının gerektiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Sivil toplum kuruluşlarının kent için önemli bir fikir deposu olduğunu söylemeyelim. İlim Yayma Cemiyeti’nin eğitim alanındaki hizmetlerini çok önemli buluyorum. Hemşeri derneklerimizin tarihine, kültürüne ve insanlarına sahip çıkan projeler üretmesinin toplumumuzun faydasına olduğunu görüyorum” dedi.
Kentin sosyal ve kültürel gelişiminin en önemli dinamiklerini oluşturan sivil toplum örgütlerinin öneminden bahseden Başkan Karaosmanoğlu, “Kendi alanınızda yaptığınız her çalışma bir pınar gibidir. Güzel ve doğru bir kaynaktan beslenmek isteyen halkımız için önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. İlim Yayma Cemiyeti’nin eğitim alanındaki hizmetlerinin, toplumumuzun önemli ihtiyaçlarını karşılamak için olduğunu da biliyorum. Kentlileşme ve yaşadığı yere sahip çıkma kültürünü oluşturmada il derneklerimize önemli görevler düşüyor” şeklinde konuştu.
Darıca İlim Yayma Cemiyeti ile Kars İli ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği başkanları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na bölgelerine yapılan eğitim ve sosyal alandaki projeler için teşekkür ettiler. Kültürel değerlerine sahip çıkma noktasında verilen destekleri de önemsediklerini söyleyen dernek temsilcileri, şehrimizin imarı noktasında yapılan çalışmalardan memnun olduklarını ifade ettiler. Başkan Karaosmanoğlu da, “Sivil toplum örgütlerimizin fikirsel anlamda ortaya koydukları ve koyacakları projeleri çok değerli buluyorum. Yerel yönetimlerin demokrasinin bir kalesini oluşturduğunu söylemem gerekir. Bundan dolayıdır ki halkımızla beraber şehrimize ve Darıca ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.