BAŞKAN DOĞAN ASKER UĞURLADI

BAŞKAN DOĞAN ASKER UĞURLADI

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Alikahya’da asker eğlencesine katıldı.
Vatani görevine gidecek 20 gencin asker eğlencesine katılan Başkan Doğan, gençlerin heyecanına ortak olup onlarla birlikte oynadı. Gençlerle tek tek sohbet den Doğan, vatani görevin kutsallığını ifade ederek, “güle güle gidin güle güle gelin” dedi.
Gençler tarafından büyük ilgiyle karşılanan Başkan Doğan, askerliğin Türk gençleri için çok özel bir anlamı olduğunu belirterek, ”Sırası gelen her gencimiz bayrağımız ve vatanımız için bu kutsal görevi yerine getiriyor. Askerlik vatana, bayrağa ve millete bağlılığın sembolüdür. Bir eğitim yuvasıdır. Gençlerimiz için hayatlarının dönüm noktasıdır. Asker ocağında bu vatanın değerini bir kez daha anlayacaksınız. Orada üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yapın. Hayırlısı ile görevinizi tamamlayıp gelin. Sizlere güveniyoruz” diye konuştu.
İzmitli gençlerin vatanlarını korumak amacıyla gittiği bu vazifeden alnının akıyla döneceğine inandığını ifade eden Doğan, asker adaylarının aileleriyle de görüşerek, “Gençlerimiz hayırlısı ile gidip gelsinler. Bekleyen için hem gururlu hem buruk bir süreç. Dünyanın hiçbir yerinde askere gidenler davul zurnayla uğurlanmaz. Bu sadece biz Türk milletine özgü bir gelenektir. Sizlerin gurur ve heyecanınıza bizlerde katılıyoruz. Ne kadar gururlansanız azdır” dedi. Asker adaylarıyla aileleri de Başkan Doğan’a mutluluklarına ortak olduğu için teşekkür ettiler.