Başkan Doğan; “en Büyük Cami Mehmet Alipaşa’ya Yapılacak”

Başkan Doğan; “en Büyük Cami  Mehmet Alipaşa’ya Yapılacak”

İzmit Mehmet Ali Paşa Cami Derneği Başkanı ve aynı zamanda Belediye Meclis üyesi Cemil Kanpara ile dernek yönetimi, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret etti
Mahallenin sorunlarıyla Mehmet Ali Paşa’ya yapılması düşünülen caminin konuşulduğu ziyarette bölgenin yıllardan beri beklediği güzel hizmetlere kavuştuğunu belirten Başkan Doğan, “Bu dönemde mahallemizdeki bütün kaldırım ve yollarımız yenilenip, iyileştiriliyor. Mevcut parklarımızı da elden geçirip, çocuklarımıza ve vatandaşımıza yakışır hale getiriyoruz” dedi
Mehmet Ali Paşa Camisinin yenisinin yapılmasıyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini belirten Başkan Doğan, “Külliye şeklinde, avlusuyla, meydanıyla güzel bir cami inşa etmek istiyoruz. Atalarımız yüzyıllar önce bize çok güzel yapılar hediye ettiler. Biz de onların kalitesinde, hatta daha da iyisini nesillerimize bırakmak istiyoruz. Bizim arzumuz Doğu Kışla bölgesine büyük bir cami, külliye ve meydan yapmaktır, eğer o bölgeye olamıyorsa mevcut yerine yeni cami ve meydanını yapmaktır. Bu yapılacaktır. Yeni cami projesiyle ilgili mevcut caminin olduğu yerde hukuki bir bekleme söz konusudur. Hukuken beklemek zorunda olduğumuz için bekliyoruz. Halkın isteği iradesi yenisinin yapılması yönündedir. Bizde halkın başkanları olarak halkın sesine kulak veriyoruz. Kimseyi de mağdur etmeden bunu hep birlikte başaracağız” diye konuştu.
Mehmet Ali Paşa mahallesine güzel bir mahalle konağı yapmayı planladıklarını da söyleyen Doğan “Konakla ilgili kamulaştırma çalışmalarımız başladı. Konağımız sosyal ve kültürel her türlü faaliyetin gerçekleştirilebileceği bir mekân olacak. Yine bölgeye değer katacak Cephanelik bölgesinde yapılacak olan 1200 yataklı hastanemiz çok yakında başlayacak. Cephanelik Spor tesislerimizi en çok bu bölgedeki gençlerimiz kullanıyor. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi yine bölgeye ayrı bir değer ve hareketlilik katacak” dedi.
Mehmet Ali Paşa Cami Derneği Başkanı ve yönetimi kurulu üyeleri, Doğan’a duyarlılığından ve yaptığı hizmetler için teşekkür etti.