BAŞKAN DOĞAN, KENT KONSEYİ’NDEN PROJE İSTEDİ

BAŞKAN DOĞAN, KENT KONSEYİ’NDEN PROJE İSTEDİ

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Genel Sekreter Gültekin Görüm ve yönetim kurulu üyeleri, İzmit Belediye Balkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret etti.
Sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen ziyarette Kocaeli Kent Konseyi’nin özellikle şehrin sorunları ve şehrin gelişme alanları üzerine önemli etkisinin olduğunu belirten Başkan Doğan, “Şehrimizin gelişimi için sizlerden destek ve çalışma bekliyoruz. Yapacağınız çalışmalar içerisinde sizden öncelikli ricamız gençlerin eğitimini ve bağımlılık yapan maddelerle ilgili mücadeleleriyle alakalı projeler üretmeniz. Biz de bu konuyu yakından takip ediyor, gerekli projeler üretiyoruz. Yerel yönetimler olarak bunları uygulamaya, sizlere destek vermeye hazırız. Üzerinde özellikle durmanızı ve proje üretmenizi beklediğimiz diğer bir konuda ‘Engelsiz Şehir Kocaeli’ için projeler üretin. Biz ‘Engelsiz Şehir İzmit’ için önemli projeler gerçekleştirdik. Çalışmalarımızda aynı hassasiyetle devam ediyor. Siz de Kocaeli Kent Konseyi olarak engelsiz Kocaeli için çalışmalar yürütün istiyoruz. Sizin özellikle ilgilenmenizi istediğimiz diğer bir konu da şehrimizin süliyetini bir an önce değiştirebilmek ve sosyal yaşamı daha da yükseltmek için fikir ve kamuoyu oluşturmak yönünde çalışmalar yapmanızdır. Halkımızın isteği ile onları memnun eden bir kentsel dönüşümde öncülük yapabilirsiniz” dedi.
Kentlilik bilincinin, kente sahip olma bilincinin arttırılmasına yönelik Kocaeli Kent Konseyi’nden önemli kampanyalar ve destekler belediklerini belirten Doğan, “Parktaki oyuncağın, sokaktaki çöp konteynırının, kaldırımın, sokağın vatandaşın kendisinin malı olduğunun ve buraların korunması gerektiği konusundaki gerekli hassasiyeti oluşturma konusunda sizlerden destek ve proje bekliyoruz. Şehrimiz için yapılacak ve söylenecek çok şey var ama biz belediyemizin de öncelikli konularından olan bu başlıklar konusunda çalışmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Doğan, İzmit Belediyesi olarak İzmit Kent Konseyi’ni kurduklarını ve yakında faaliyete başlayacağını sözlerine ekledi.