Başkan Duruay Don Ve Buzlanmaya Karşı Sürücüleri Uyardı

Başkan Duruay Don Ve Buzlanmaya Karşı Sürücüleri Uyardı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, yoğun geçen kar yağışı sonrası gece oluşabilecek don ve buzlanmaya karşı sürücüleri daha dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.
Karayolları’nda risk oluşturan kar, sis ve buzlanma konularında sürücülerin yola çıkmadan önce gerekli tedbirleri alması gerektiğine dikkat çeken Başkan Duruay, “Meteoroloji’nin tahminlerine göre önümüzdeki günlerde de gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis hadisesinin de devam edeceği belirtilmekte. Yollardaki buzlanmalardan dolayı pek çok ölümlü ve yaralamalı trafik kazası yaşanmakta. Bu yüzden özellikle yağış sonrası gizli buzlanmalara karşı şoför arkadaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.
Soğuklar nedeniyle don ve buzlanma oluşan cadde ve sokaklarda çalışmalar tamamlanırken, kamu binaları, okullar ve cami giriş merdivenlerinde tuzlama ve solüsyon döküm çalışmalarının devam ettiğini de söyleyen Başkan Duruay, “Son günlerde etkisini gösteren yoğun kar yağışının ardından sıfırın altına düşen hava sıcaklığından dolayı meydana gelen don ve buzlanmanın vatandaşların hayatını olumsuz etkilememesi için cadde ve sokaklarda tuzlama çalışmalarımızı tamamladık. Cami, okul ve üstgeçit gibi ortak kullanım alanlarında ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmekte. Don ve buzlanma olaylarının meydana getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak için ekiplerimiz 24 saat teyakkuzda” diye konuştu.