BAŞKAN EKİNCİ, MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTILARINI SÜRDÜRÜYOR

BAŞKAN EKİNCİ, MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTILARINI SÜRDÜRÜYOR

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçe Belediyesi ile Eyyübiye İlçe Başkanlığının ortaklaşa olarak düzenlemiş olduğu “Muhtarlarımızla İstişare Ediyoruz” programının bu haftaki durağı Eyyübiye ilçesine bağlı Bakışlar Mahallesi oldu. Bölgedeki birçok mahalle muhtarının katıldığı istişare toplantısı adeta miting havasında geçti.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile AK Parti İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, belediye ve ilçe teşkilatının birlikte organize ettiği “Muhtarlarımızla İstişare Ediyoruz” programı kapsamında Bakışlar Mahallesi ve çevredeki mahalle mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Sorun, talep ve isteklerin de konuşulduğu istişare toplantısında Başkan Ekinci’yle görüşüp sohbet eden bölge muhtarları, yapılacak olan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde de bulundular. Ev sahipliğini Ahmet Çiftçi’nin yaptığı toplantıya, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İlçe Başkanı İsmail Demirbaş’ın yanı sıra AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Abdülkerim Gök, Halil Özcan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet İnan, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanvekili Cuma Ağaç, Eyyübiye Belediyesi meclis üyeleri ile çok sayıda muhtar ve vatandaşlar katıldı. Bölge muhtarlarının birçoğunu aynı karede gören Başkan Ekinci, Eyyübiye Belediyesi tarafından bugüne kadar kırsala yapılan hizmetleri saymaya başlayınca, konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Muhtarlara, kırsalda yapılan ve en çok talep edilen köy içi yol çalışmaları ve parke döşeme işlemleri ile bitirilen ve yapımı devam eden taziye evleri hakkında bilgi veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Büyükşehir Belediyesiyle yapılan koordineli çalışmaya da değindi. Stabilize yol ve ana hatlarda yapılması planlanan çalışmaları da muhtarlara aktaran Başkan Ekinci, “Sizlerin dertleriyle dertlenmek bizim asli vazifemizdir” dedi. Ekinci şöyle devam etti:
“Geçtiğimiz süre zarfında bir şeyler yapmaya çalıştık. Bizler bu yola çıkarken tek hedefimiz vardı, tek amacımız vardı. O da sizlere hizmetkârlık yapmaktı. Başka hiçbir derdimiz yoktu. Nasıl ki liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sizin derdinizle dertleniyorsa, sizin derdiniz gibi bütün ümmetin dertleriyle dertleniyorsa, nasıl başbakanımız, hocamız Sayın Ahmet Davutoğlu derdinizle dertleniyor, sadece etraftakilerle değil, dünyadaki bütün Müslümanlarla ilgili, İnsanlıkla ilgili düşünceleri var ve bununla ilgili rol alıyorsa, bizler de burada gerek şehir merkezi olsun, kırsal olsun görev alanımızda olan her şeyle ilgilenmeye devam ediyoruz. Bizim görev alanımızda olmayan konularla ilgili de ilgili yetkililere iletme noktasında köprü görevini göreceğiz. Şimdiye kadar büyükşehir belediyemizle beraber güzel bir çalışma ortamız oldu, uyumlu bir çalışmamız oldu. Milletvekillerimizle beraber, teşkilatımızla beraber güzel çalışmalara imza attık. Çünkü bizler biliyoruz ki toplu atan yürekleri, top bile sindiremez. Bizlerin yürekleri toplu atmalıdır. Çok şükür bugün de bunun bir örneğini sergiliyoruz.” Bölge muhtarlarıyla yapılan istişare toplantısında muhtarlara seslenen Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Cuma Ağaç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İnan ile Milletvekilleri Abdulkerim Gök, Halil Özcan ve Seydi Eyyüpoğlu ise iktidarın ve yerel yönetimlerin yaptığı ve yapacağı hizmetler hakkında bilgi verdi.
Toplantıya katılan bölge muhtarları, Eyyübiye Belediyesi’nin kırsalda yaptığı çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti.
Yaklaşık 3 saat süren istişare toplantısı sonrası Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Abdulkerim Gök, Halil Özcan, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve vatandaşlar, Eyyübiye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, şehir merkezi ve kırsalda, vatandaşlara yönelik yapılan sağlık taramasına katıldı. Eyyübiye Belediyesi Sağlık işleri görevlileri tarafından tansiyonları ölçülen milletvekilleri ve başkanlar, Eyyübiye Belediyesinin başlattığı bu uygulamanın diğer belediyelere de örnek olması temennisinde bulunarak, uygulamadan memnuniyetini dile getirdi.