Başkan Ercengiz Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Başkan Ercengiz Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı basın mensupları ile bir araya geldi.
Haberciliğin zor bir meslek olduğunu belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Yerelde hizmet eden genel ulusal medyaya haber aktaran gazeteci arkadaşlarımızın doğru haber alma özgürlüğü ve doğru haber yapmasını saygı ile karşılıyor, gözlemliyorum. Eleştiriler olacak sonuçta biz de icra makamıyız. Yaptığımız işlerde mutlaka hatalar yapacağız. Bunları eleştirirken hani ’Vurun abalıya’ mantığı ile eleştirinin karşılığında mutlaka çözüm önerisi yaparsanız bizim için daha yapıcı olacağını düşünüyorum" dedi.
Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adnan Taraşlı ise 1961 yılında oluşturulan 212 sayılı yasa ile gazetecilerin bir kimliğe kavuştuğunu belirterek, "Bu kimlik sonrası sendikalaşma hareketleri başladı. Gerçekten o dönemlerde gazetecilik mesleğini sendika hareketleri ile birlikte daha hissettiriyorlar. Seslerini duyuruyorlardı. 1990 sonrası sendikalaşmayı bitirdi. Çalışan gazetecileri bu günleri bayram olarak kutlamaya getirdi" diye konuştu.