Başkan Fadıloğlu 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Başkan Fadıloğlu 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Fadıloğlu, mesajında, "30 Ağustos 1922 tarihi ordumuzun onurlu direnişi bağımsızlık ve vatan sevgisinin yüceliğini dünyaya kabul ettirdiği ve Türk Milleti için umutsuzluğun sona erdiği, özlemlerin düş olmaktan çıktığı, halkımızın insan olmanın onurunu ve erdemini yaşadıkları yeni ve aydınlık bir döneme girdiği tarih olmuştur” dedi.
“30 AĞUSTOS, CUMHURİYETİMİZİN DE EN SAĞLAM TEMEL TAŞLARINDAN BİRİSİ OLMUŞTUR”
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yayımladığı mesajında, “Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 92. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. Türk milleti ve Ordumuz; 30 Ağustos Zaferi’yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermiştir. Başkomutan Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu zafer, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır. Bu zafer tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde işgalci güçlere unutulmayan bir ders vererek, Türk Milletinin hiçbir şekilde bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını bütün dünyaya duyurmuştur. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kahraman ordumuzun kazandığı zafer, kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış, topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi 30 Ağustos, Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur. 26 Ağustosta başlayan ve 30 Ağustosta eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Bu büyük gün vesilesi ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.