Başkan Genç’ten Öğrencilere Eğitim Hediyesi

Başkan Genç’ten Öğrencilere Eğitim Hediyesi

Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı başlangıcında ilçedeki öğrencilere yönelik başlatılan eğitime destek kampanyası çerçevesinde iki bin öğrenciye çanta, kırtasiye ve giysi hediye olarak verildi.
Eğitim öğretim yılı öncesinde öğrencilere yapılan okul öncesi yardım kampanyasına Ortahisar Belediye Başkan Vekili Firar Bayrak, Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Aydoğdu, Abdullah Uraloğlu, Erdoğan Beder, Belediye Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla ailelerin eğitim yükünün arttığını belirten Belediye Başkanı Genç, öğrencilere destek amacıyla kırtasiye ve çanta hediye ettiklerini ifade etti. Başkan Genç, , “İlçedeki okullarda iki bin öğrenciye okul çantası ve kırtasiye malzemesini öğrencilerimize hediye olarak verdik. Öğrenciler ve aileleri bu durumdan çok memnun ve hoşnutlar. Ortahisar Belediyesi olarak eğitime her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Eğitime yapılan hizmetlerin destekçisiyiz. Bu hediyelerin dışında okullara da ciddi anlamda destek veriyoruz. Bu güne kadar kısa zaman içerisinde Belediye olarak eğitime her alanda destek verdik” dedi.
Başkan Genç, “Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatında önemli bir yeri olan ilköğretim, devamı gelecek uzun bir yolun başlangıcıdır. İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmek için hep beraber gayret edeceğiz” diye konuştu.