Başkan Gökçek, Keçiören’de Yapılan Yatırımları Anlattı

Başkan Gökçek, Keçiören’de Yapılan Yatırımları Anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Keçiören Gençlik Kolları’nın düzenlediği “Keçiören’de Doğan Güneş Ankara’yı Anlatıyor” programına katıldı.
Programda Keçiören’de yapılan yatırımları anlatan Başkan Gökçek, gençlere siyasi hayatındaki tecrübelerini de aktardı. Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi Salonu’nda gerçekleşen toplantıda katılımcıların sorularını yanıtlayan Gökçek, Ankara’nın dört bir tarafında Gençlik Merkezi yapımlarına önem verdiklerini belirterek, “Keçiören’deki Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi tam bir nimet. Bu nimeti tüm gençlerin kullanması lazım” dedi.
Ankara genelinde sadece gençlerin kullanımına sunulan ve içerisinde çeşit çeşit aktivitelerin yer aldığı 18 tane Gençlik Merkezi bulunduğunu ifade eden Gökçek şunları söyledi:
“Bu merkezlerden de imkan buldukça açıyoruz. Son dönemlerde Gençlik Merkezi’nden ziyade uygun yer buldukça Aile Yaşam Merkezi açıyoruz. Çünkü daha kullanışlı oluyor. 10 tane Aile Yaşam Merkezi açtık. Çocuk Kulübü 22 ve Hanım Lokalleri’nin sayısı da 22 oldu. Bizim bir de BELMEK kursları var. Onun sayısı da 155 tane. Teklifiniz varsa onları da değerlendirip açarız.”
KEÇİÖREN BULVARI İKİ SENE İÇERİSİNDE BİTECEK
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden bir öğrencinin Dışkapı Yerleşkesi’nde bulunan Fatih Köprüsü’nün altına Halk Ekmek kafeteryası yapılmasını önermesi üzerine Gökçek, öğrencinin isteğinin gerçekleştirilmesi için telefon ile Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar’ı arayarak konunun değerlendirilmesini istedi. Başkan Gökçek, ayrıca Keçiören trafiğinin kilit noktalarından Fatih Köprüsü’ne alternatif olacak olan bulvar proje ile ilgili de bilgi verdi. Sanatoryum Caddesi’nin devamında gerçekleşecek olan bulvar projesinin bu sene içerisinde ihale edileceğini belirten Gökçek, “Bulvarın ilk proje çizimini beğenmedik. Arkadaşların bir daha çalışmasını istedim. Çünkü öyle bir dizayn yapmamız gerekiyor ki geliş gidişler birbirini kesmesin. Yapılan çizimlerde özellikle Basın Evleri’nin bulunduğu bölgede tıkanma olacağını düşündük. Bunun için yeni proje çalışmalarını istedim. İlk fırsatta ihale edip iki sene içerisinde bitireceğiz" dedi.
"KEÇİÖREN METROSUNU YAPAN FİRMA İŞİ UZATTI"
Keçiören metrosu ile ilgili olarak bir öğrencinin “Ne zaman bitecek?” şeklindeki sorusuna Başkan Gökçek, “Metro firması maalesef çalışmaları istendiği ölçüde götüremedi. Yıl sonu inşallah metro biter” cevabını verdi.
“İhalelerde en kötü şey ne biliyor musunuz?” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, gençlere bazı projelerin gecikme nedenleri ile ilgili olarak şunları söyledi:
"En kötü şey, en düşük fiyat veren firmanın ihaleyi alması. Ucuz verildiğinde kar edildi zannediliyor. İhaleyi ucuza alan firma para kazanmak için belli şeylerden kısıyor. İşleri çıkartamıyor ve aksatıyor. Ucuz yapan demek, iyi yapacak demek değildir. Esertepe’de somut örneğini yaşadım. ‘İnşaat bitti’ dediler. Denetlemeye kendim gittim. Çok kötü bir işçilik gördüm. İlgili daire başkanlığına, ‘İşi düzeltmeden bu firmaya bir kuruş para vermeyin’ dedim. Etlik’te de bir yaşam merkezi inşa ettiriyorduk. Firma seçimden önce burayı bitirecekti. Kırk dereden bahane buldu ve sonunda bırakıp kaçtı. Yapamayacaksan, zamanında bitiremeyeceksen ihaleye niye giriyorsun? Şunu unutmayın; devlet en fazla bu ucuz verdiği müteahhitlik işlerinden kaybeder. İhale yapılırken Bayındırlık fiyatlarına göre keşif yapılır. Yüzde 25 de firma karı koyulur. Sonra firmalar yarışır. İhale de en düşük verene veriliyor. Metronun akıbeti de bu.”
CUMHURİYET KULESİ’Nİ GENÇLERE SORDU
Eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde yapımına başlanan ve mahkeme kararı ile durdurulan Cumhuriyet Kulesi’ne ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Gökçek, “Kulenin ne planı var, ne de izni var. Kaçak, biliyorsunuz. Yaptırsan bir türlü, yaptırmasan bir türlü. Devam edilirse en az 20 trilyon daha gidecek. Keçiören Belediyesi’nin borcu kule için bankadan alınan borçlardan geliyor” dedi.
Gökçek, Keçiörenli gençlere dönerek, “Kule için 20 trilyon daha verilip yapılsın mı? Yoksa yıkın gitsin mi dersiniz” diyerek oylama yaptı. “Yıkın gitsin” diyenlerin çoğunlukta olduğunu gören Gökçek, yıkılma maliyetinin 750 bin TL olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Aşağı yukarı 185 kişi ‘yıkılsın’ dedi. Sizi şahit olarak gösterip, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza ileteceğim. Yapımı için harcanan parayı da dava açılırsa Turgut Altınok ödemek zorunda. Keçiören Belediyesi’nin dava açması lazım.”
Toplantının ardından Gökçek, toplantıda kendisine eşlik eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve AK Parti Keçiören Gençlik Kolları üyeleri ile bir süre bowling oynadı.