Başkan Gökhan Gazetecilerle Buluştu

Başkan Gökhan Gazetecilerle Buluştu

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Gökhan, basına yapılan baskıların bir an önce sona ermesini istedi.
Başkan Gökhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir otelde gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Türkiye’de basının baskı altında olduğunu söyleyen Gökhan, “Gazetecinin görevi halka doğru haber vermektir. Halkın haber alma özgürlüğüne tecavüz yanlı ve taraflı haber vermektir. Bunu maalesef genel medyada, görüyoruz. Burada en önemli sıkıntı, halkın doğru haber alma özgürlüğüne engel olmuş oluyor. Bu çok büyük haksızlıktır” dedi.
Gökhan, Çanakkale’de gazeteci Cemal Oral’a geçtiğimiz yıl düzenlenen saldırının faillerinin de hala bulunamadığını hatırlatarak, “Burada biliyorsunuz düşüncelerinden dolayı, kitaplarından dolayı, öldürülmüş, cezaevlerinde tecrit edilmiş birçok basın mensubunu biliyoruz. Biz geçmişteki olayları çabuk unutan bir yapımız vardır. Çanakkale’de geçen yıl Cemal Oral’a yapılan saldırı halen aydınlatılmadı. Bunlar niye bulunmuyor? Nasıl bulunamıyor? Bulunamaması mümkün mü?. Bence bulundu, biliniyor. Fakat gereği yapılamıyor. Niye? Çünkü Cemal onların kafasında değil. Cemal başka kafada. Eğer Cemal onların kafasında olsaydı, şimdiye kadar 50 sefer bulunmuştu. Bir kez daha haykırıyorum, Cemal Oral’a şiddet uygulayanları bulunuz. Her kim bulacaksa. Bunu tarif edecek durumda değilim. Devlet bunu bulmak durumundadır. Emniyeti ile MİT’i ile vilayetiyle, jandarmasıyla, herkes bundan sorumludur. Saldırganlar bulunup hukuk önüne, mahkeme önüne çıkartılmalıdır. Barışın kentinde eğer biz bunları unutursak, yarın herhangi biriniz başka konudan dolayı aynı şiddete uğrama durumunda kalırsınız ve barışın kenti lafını da ağzınıza alamazsınız” diye konuştu. Başkan Gökhan, Paris’te bir dergiye düzenlenen saldırıyı da kınadığını belirtti. Öte yandan belediyenin her yıl bir gazeteciye verdiği hediye saat, bu yıl yerel gazetede muhabir olarak çalışan Mine Tarım’a verildi.