BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU DERNEKPAZARINDA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU DERNEKPAZARINDA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Dernekpazarı ilçe teşkilatının düzenlemiş olduğu ‘Dernekpazarı’nın sorunları ve çözüm önerileri’ konulu toplantıda Dernekpazarılı muhtarlar, AK Parti Dernekpazarı ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile bir araya geldi.
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık ve AK Parti Dernekpazarı İlçe Başkanı Zeki Avni Usta’nın da hazır bulunduğu toplantıda muhtarlardan mahallelerinin sorunlarını tek tek dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanması, ilçelerde gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri çalışmalarla ilgili olarak ayrıntılı açıklamalarda bulundu.
Trabzon’un 30 Mart 2014 tarihinden itibaren büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla kurulan Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerini rahatlatmak adına yasa gereğinde yüz milyonlarca liralık borcu üzerine aldığını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun büyükşehir yasasında ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyelerinin ekonomik olarak rahatlatılması için yapılması talimatını verdiği gerekli düzenlemelerin hayat geçirilmesiyle belediyelerin hizmette çok daha güzel noktalara ulaşacağını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyete geçmesiyle ilçe belediyelerinin başta su ve kanalizasyon olmak üzere ağır masraf gerektiren birçok hizmeti yasa gereğince Büyükşehir’e devrettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Büyükşehirle birlikte Trabzon’umuzda Su ve Kanalizasyon İdaresi kuruldu. Bu idaremiz ilçe ve kapanan belde belediyelerimizin ilgili tüm borçlarını devraldı. TİSKİ üzerindeki bu büyük borç yüküne rağmen 2015 yılında Trabzon il genelinde 128 milyonluk yatırım yapacak… Tüm ilçelerimizde yol talebiyle karşılaşıyoruz. Dernekpazarı’mızda da asfaltlama ve betonlama talepleri öne çıkıyor. Şunu söylemek istiyorum ki bu dönem içerisinde, bu beş yıl içerisinde Trabzon’un altyapı ve yol sorunlarını önemli ölçüde halletmiş olacağız. Bakınız Konya’nın arazi büyüklüğü Trabzon’un arazi büyüklüğünün neredeyse on katı. Ancak Konya’nın yol ağı 10 bin km, Trabzon’un yol ağı 20 km. Yani Konya’nın 10’da biri kadar araziye sahip olan Trabzon’un Konya’nın iki katı kadar yolu var. Bunun sebebi şehrimizin dağlık ve engebeli bir araziye sahip oluşu. Bu nedenle elbette tüm yollarının sorunlarının bir yılda bitirilmesi mümkün değil. Bu nedenle biz Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl bir asfalt bütçesi oluşturacağız. 2015 hedefimiz 70 milyon TL’lik asfalt yapmak. Bunun en az 50 milyon TL’lik kısmı gerçekleşir. Bu parayı da ilçelerimize belli kriterlere göre böleceğiz. Örneğin diyeceğiz ki Dernekpazarı’na 4 milyon TL’lik asfalt düştü. Diyeceğiz ki size hangi yollarınızı asfaltlayalım? Öncelik sırasına göre, aciliyet sırasına göre buna siz karar vereceksiniz. Biz asfaltlama yaparken şu yol Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağında şurası ilçe belediyesinin yol ağında diye bakmayacağız. Sezonun açılmamsıyla birlikte Trabzon’da adeta araziye saldıracağız diyebiliriz. İnşallah bu dönem içerisinde, bu beş yıl içinde Trabzon’un yol, su ve altyapı sorunlarını büyük ölçüde ortadan kaldıracağız” diye konuştu.
HİZMETLER BÜYÜKŞEHİR’LE ARTARAK DEVAM EDECEK
Toplantıda konuşan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin emsallerine göre oldukça hızlı bir yapılanma içinde olduğunu kaydederken, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Trabzon’un sorunlarına çok vakıf. Dernekpazarı’nın da diğer tüm ilçelerimizin de sorunlarını ve çözüm yollarını çok iyi biliyor. Sayın Başkan beş yıl içinde oldukça önemli işlere imza atacaklarını kaydettiler. Trabzon, Dernekpazarı AK Parti iktidarı ile çok güzel şeyler kazandı. Bu kazanımlar Büyükşehir’le birlikte artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.