Başkan Hatipoğlu’dan Feryat

Başkan Hatipoğlu’dan Feryat

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ve beraberindekiler, 3600 rakımlı Golan yaylasında tahrip edilen şehrin içme suyu şebekelerini yerinde inceleyerek, yapılan tahribata sert tepki gösterdi.
İl merkezine gelen içme suyu kaynaklarının kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilmesi belediyeyi harekete geçirdi. Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Rahmi Temel, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Mehtap Daşdandemirel, İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, kent meclisi sözcüleri, belediye encümenleri ve bazı STK’lılarla birlikte 3600 rakımlı Golan yaylasına çıktı. Kentin içme suyunun karşılandığı su kaynakları borularının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından 3 yerde tahrip edilmesine tepki gösteren Başkan Hatipoğlu, burada bir basın açıklaması yaptı. Belediye yönetimine geldikleri günden itibaren yoğun bir çalışma temposu tutturduklarını ve kısıtlı imkanlarla alt ve üst yapı başta olmak üzere kentte ihtiyaç duyulan hususların çözümü için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Hatipoğlu, son bir aydır halkın hassasiyeti olan suya müdahalenin yapıldığını söyledi. Kentin suyunun Golan, Berçelan, Nihala Sor’dan karşılandığını anlatan Hatipoğlu, şöyle konuştu: "Su kaynakları organizeli bir şekilde tahrip ediliyor. Gerçekleştirilen tahribat, yapılan hizmete karşı oluşan memnuniyeti ortadan kaldırmak isteyenler tarafından yapılıyor. Alt yapı, proje ve ihalelerin yapıldığı bu süreçte, su saldırıların olması düşündürücüdür. Bu saldırılar organizeli bir şekilde meydana getirilen tahribatın provokatif bir yaklaşıma tekabül ediyor.”
Eylemi gerçekleştirenlere seslenen Hatipoğlu, ”Halk, belediye ve kurumlar olarak bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Demokratik, çoğulcu, ekolojik yönetim anlayışımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Bu provokatif yaklaşımlar karşısında da asla bir adım geri atmayarak tüm çalışmalarımıza dört elle sarılarak daha yoğun bir şekilde çalışacağız” diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından belediye ekipleri kente su akışını sağlamak için kırılan boru hatlarını tamir etme çalışmalarına başladı.