Başkan Hoşcan, Takımdan Memnun

Başkan Hoşcan, Takımdan Memnun

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, iyi bir başlangıç yaptıklarını ve bu şekilde devam etmek istediklerini söyledi.
Başkan Hoşcan, Spor Toto Süper Lig’e iyi başlamanın kendileri için önemli olduğunu belirtti. Eskişehirspor’un, lige Torku Konyaspor maçıyla iyi bir başlangıç yaptığını ifade eden Hoşcan, “Bizim Konya ile iyi bir başlangıcımız var. Arkasından zorlu deplasman vardı ve takımımız burada iyi bir mücadele etti. Takımımızda gençleşme açısından büyük bir değişiklik var, iyi bir takım olgusu oldu. Galatasaray maçında yaptığımız transferlerin ne kadar yerinde olduğunu gördük. Eskişehirspor’un 5 yıllık bir projeksiyonunu hazırlıyoruz ve buna göre bir gençleştirme politikası yapıyoruz. Gençler bu konuda çok güzel bir sınav verdiler. Özellikle sol bekte Kaan Kanak, Ankaragücü’nden geldi ve Lig B’den gelen ilk sefer bir süper lig maçında ve Galatasaray karşısında oynaması önemli bir sorumluluktu. Bunun yanında Almanya’dan transfer ettiğimiz Berkay Dabanlı’nın, Fethiyespor’dan transfer ettiğimiz Birol Parlak’ın ve geçen dönem transfer ettiğimiz Kamil Ahmet Çörekçi’nin defans hattında ne kadar güzel bir iş yaptığını görmüş olduk” dedi.
Ligin 3. haftasında Gençlerbirliği ile karşılaşacaklarını hatırlatan Hoşcan, “Lig uzun bir maraton. Amacımız kendi sahamızda ve seyircimiz önünde galip gelerek iyi bir performans ve çıkışla yolumuza devam etmek olacak, buna hazırız” diye konuştu.
Takımın gol pozisyonlarındaki sıkıntının aşıldığını kaydeden Hoşcan, şöyle devam etti:
“Takım olgumuza baktığımızda geçen sene gol pozisyonlarında sıkıntı çeken Eskişehirspor’un bu sene gol pozisyonlarında sıkıntı çekmediğini, özellikle hazırlık maçlarında gördük. Gençlerbirliği maçı için hazırlıklarımız devam ediyor. Takımımız dün toparlandı, antrenmanlarına devam ediyor. İnşallah sakatlarımız da iyileştiği müddetçe daha iyi mücadele eden ve savaşan bir takımı netleştirmiş olacağız. Geçen sene elimizdeki mevcut kadro ve sözleşmeleri devam eden oyuncularımız vardı. Bu sene bunu daha iyi netleştirmiş olduk. Eminim ki Eskişehirspor, adından çok söz ettiren, süper ligde iyi mücadele eden, görsel olarak da iyi bir futbol oynayan takım halinde yoluna devam edecek.”