Başkan Kalkan, Esnaf Ziyaretlerine Başladı

Başkan Kalkan, Esnaf Ziyaretlerine Başladı

Burdur Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Kalkan ve ekibi, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerine başladı. Burdur Yukarı Pazar, Gazi Caddesi, Oluklar altı, Cumhuriyet Caddesi ve Berberoğlu Pasajı esnafını tek tek ziyaret eden Burdur Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Kalkan, istek ve şikayetlerini dinledi.
-İNTERNET SATIŞLARI ESNAFI VURDU-
Gazi Caddesi üzerinde satış yapan Uğur Erkaya, internet satışlarının esnafların gelirini etkilediğini ifade etti. Esnaf Uğur Erkaya: “İşyeri kirası yok, sosyal güvenlik primi derdi yok. Oh ne ala ne ala, istihdam yok. Biz esnaflara zararı çok, internetten satışlara çözüm bulunması istiyoruz. Yasaklanmasını istiyoruz. Alışverişlerde ürünler mağazalarda bilerek, görerek alınmalı, işyeri kendime ait olmasına rağmen internet satışları, işlerimizi olumsuz etkiledi. İş yerimi kapatmayı dahi düşünüyorum. Ayrıca internetten satışlarda patentli ürünlerin taklitleri de var. Çakma olarak tabir edilen taklit ürünler mağazalarda yakalandığı zaman mahkemeye sevk ediliyor. İnternetten satışlarda ise muhatap bulunamıyor. Bu haksız rekabetin önüne geçilmeli ” diye konuştu.
Burdur Gazi Caddesi esnafı Uğur Erkalaycı’nın şikayet ve sitemlerini halkı bulan Başkan Kalkan, “İnternet satışlarının yanı sıra TV’den satışların çoğu korsan satış. Bize iletilen tüm sorunları biliyoruz. Çözümü için ilgili kurum ve kuruşlar ile bir kez daha temaslarda bulunacağız” dedi.