Başkan Karaosmanoğlu, Arıcılar Birliği’ni Misafir Etti

Başkan Karaosmanoğlu, Arıcılar Birliği’ni Misafir Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Kocaeli İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz ve yönetimini makamında ağırladı.
Kırsal ve tarımsal alanları kalkındırmak için çalışma talimatları veren ve bu amaçla köylüye önemli destekler sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz ile yönetimini makamında ağırladı. Gerçekleşen projelerin sahadaki yansımaları hakkında detaylı bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, geleceğe dönük ortaya koyulacak çalışmalar için de birlik yöneticileriyle görüş alışverişinde bulundu.
Kocaeli’de arıcılık alanında önemli gelişmelerin olduğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ”Kentimizdeki arıcılık alanında çalışan vatandaşlarımızın daha modern ve verimli ürün alabilmesi için biz de önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Başlattığımız projeler sayesinde bal verimliliğinde artış kaydedildi. Birliğimize kayıtlı üyelerin kent genelinde ki üretiminde yüzde 10’luk bir artış sağlandı. İnanıyorum ki gelecek yıllarda bu oran daha da yukarılara taşınacaktır” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından arıcılık yapan vatandaşlarımıza dönük gerçekleştirilen 417 adet Termo kovan, Arıcı Kıyafeti ve polen tuzağı gibi teknik desteklerin bu dönemde devam edeceğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Birliğimizle beraber arıcılık yapan köylümüze teknik desteğimizi yenileyeceğiz. Üreticimizin ihtiyaçlarını belirleyerek bu alanda verimli bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu nedenle Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğümüze gereken talimatımızı da verdik” şeklinde konuştu.
Arıcılık sektörünün gelişmesinde modern yaklaşımların önemine vurgu yapan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, köylümüze önemli miktarda Bal Ormanı kazandırılarak gelecek yıllarda kent genelinde üretimin bin tona çıkmasının hedeflendiğini söyledi. Karaosmanoğlu ayrıca, “Ürettiğimiz projelerle nektar ve polen açısından zengin arı otu, arı merası karışımlarının oluşturulduğu 30 dekarlık tarım arazisi ektik. İzmit Sarıhocalar mevkiinde 10 dekarlık arazi üzerinde 75 adet ağaç, 175 adet çalı ve 300 adet ballı polenli bitkililerle bal ormanı projesini uyguladık. Amacımız üreticimizin daha kaliteli ve verimli ürün elde etmesidir” açıklamasını yaptı.
Kaliteli tarımın ve çiftçiliğin eğitimden geçtiğini de sözlerine ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “KOMEK merkezlerimizde üreticilerimize ve bu alanda üretim yapmak isteyen vatandaşlarımıza arıcılık eğitimi verdik. 7 yıl boyunca 640 kişi bu eğitimlere katılmış, bunlardan 499 kişi de sertifika almıştır. 2014-2015 döneminde ise Mevlana ve Tepeköy kurs merkezlerimizde 55 kişi bu eğitimi almaktadır. Bilinçli üretimin hem balın verimliliğini hem de kalitesini artıracağını biliyoruz. Birliğimiz üyelerinden gelecek eğitim taleplerine karşı da kapımız her zaman açıktır” diye konuştu.