BAŞKAN KARAOSMANOĞLU GEBZE’DE ESNAF VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU GEBZE’DE ESNAF VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze’nin Beylikbağı ve Mimar Sinan mahallelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Soba’da, ziyaretlerde Başkan Karaosmanoğlu’na eşlik ettiler. Yakaladığı her fırsatta halkın içinde olmak için yoğun bir çaba sarf eden Başkan Karaosmanoğlu, “Vatandaşımızın her daim yanındayız. Onların güveni ve samimi ilgisi, bizlere çalışma enerjisi veriyor. Her çocuğumuz, gencimiz ve vatandaşımız için iyi bir gelecek, yaşlımız için de huzurlu bir kent oluşturmak için yoğun biçimde çalışıyoruz. Hizmet samimiyet ve insanı sevmekle olur” dedi.
Yerel yönetimlerde siyasi teşkilatların yanı sıra belediyelerin uyumlu çalışmasının önemine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, ”Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyemizle uyum içerisinde çalışıyoruz. İlçe Belediye Başkanımız Adnan Köşker ve ilçe düzeyinde teşkilatlarımızın Başkanı Hasan Soba ile koordineli çalışmamız hizmetlere pozitif yansıyor” ifadelerini kullandı.
Başkan Karaosmanoğlu, Beylikbağı mahallesinde ki esnaflarla bir araya gelmesinin yanı sıra gıda satışı yapan yerleri de denetledi. Temiz ve sağlıklı bir ortam da hizmet veren esnafı tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, “Halkımızın sağlığını önemseyerek çalışan esnafımız bizim baş tacımızdır” diyerek denetlemelerin planlı bir şekilde yapılması noktasında yetkililere talimat verdi.
Siyasette etkin söz sahibi olmanın iyi bir yöneticilikten geçtiğini ama tek başına yeterli olmadığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, bunun ancak sokağa ve halka samimi davranabilmekle başarılabileceğini vurguladı. Bu tespitinin sözle kalmayarak örneklerini de Beylikbağı mahallesinde gerçekleştirdiği ziyarette veren Başkan Karaosmanoğlu, vatandaş-siyasetçi ilişkisine dönük olarak şu ifadeleri ders niteliğindeydi. Başkan Karaosmanoğlu, “Siyaset yürekten yapılmalıdır. Halka samimi ve sıcak yapılırsa meyvesi toplanabilir. Tabi sadece bu, siyaset ve yerel yönetimler için yeterli değildir. Hizmet ve ortaya koyduğunuz eserler buna destek vermelidir. Siyasetin iki ayağı vardır ki bunlar sizi başarıya götürür. Eserler ve insani ilişkilerinizdir. Sahte davranışlar ve gerçek dışı itici ifadeler halk tarafından tasvip edilmediği gibi çabuk fark edilen kötü hasletlerdir” dedi.
Başkan Karaosmanoğlu’nun Beylikbağı ve Mimar Sinan mahallerinde vatandaş ve esnafla olan diyalogları da görülmeye değerdi. Samimi ve sıcak geçen ziyaretlerde, siyasetin insan merkezli yapıldığında ortaya çıkan ve objektiflere yakalanan ilginç ama bir o kadar sıcak fotoğraf kareleriydi.
Başkan Karaosmanoğlu, Beylikbağı ve Mimar Sinan Mahallerinde ki ziyaretlerinde esnafı ve vatandaşı dikkatlice dinledi. Hizmetlerden dolayı gelen tebriklerin yanı sıra eksiklikleri dile getiren vatandaşın sorununa çözüm arayan Başkan Karaosmanoğlu, “Ziyaretlerimizde ki temel amacımız vatandaşımızın bizden istediklerini öğrenmektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizle sohbet ederek, onların hayallerini ve beklentilerini kavramaya çalışıyoruz. Esnafımıza bereketli işler demeyi ihmal etmeden, bizden isteklerini soruyoruz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca sohbet ettiği çocukların karne durumlarını sormayı da ihmal etmedi.
Kültür Merkezi, Spor alanları, Alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla bölgeye canlılık getirdiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “ Amacımız geçmiş yıllarda yapılan, şehircilik anlayışına ters düşen yapılaşmanın getirdiği problemleri asgari noktaya çekmek. Altyapı ve üstyapı noktasında bu bölgede önemli işler yaptık. Osmangazi tüneliyle Beylikbağı’nın Darıca ile bağlantısını sağladık. Beylikbağı sentetik çim sahasıyla gençlerimize ve vatandaşlarımıza spor alanları oluşturduk” ifadelerini kullandı.